A DICE vezetője elárulta, amire igen sokan voltak kíváncsiak, hogy most akkor lesz-e battle royale mód az új Battlefieldben, vagy sem?!

Előrebocsátom, hogy az igazi Battlefield rajongóknak és játékosoknak egyáltalán nem az a legfontosabb kérdésük a játékkal kapcsolatban, hogy lesz-e benne battle royale mód, avagy sem. Sőt, a játékosszámot tekintve sem panaszkodhat az EA és a DICE, hiszen még a régebbi etapokat is elő-előveszik, ezzel is aktívan tartva azokat, azonban egészen biztos, hogy sok új arcot vonzana be egy BR – lásd. Warzone.

Meg hát volt is ilyenre példa a Firestorm képében, ami egy egészen jó próbálkozás volt, de közel sem olyan átütő erejű, mint amit reméltek. Ezért sokan azt gondolják, hogy az új BF mellé – a Call of Duty példáján felbuzdulva – biztosan lesz majd egy ingyenes „az utolsó marad az győz” játékmód. A DICE ezt egyszer már cáfolta, de az EA-t ismervén sokan kételkednek a stúdió szavában.

Most pedig a kiadó FPS játékainak egy kis hypeot adó eseménye során (The Future of FPS EA PLAY Live 2021 Spotlight) szólaltatták meg az ipar nagyágyúit – akik az EA játékok fejlesztői is -, hogy meséljenek egy keveset a készülő projektjeikről. Olyan fejlesztők ültek be a műsorba, mint Vince Zampella, Christian Grass, Chad Grenier és a DICE vezetője, Oskar Gabrielson. A fejlesztők elég sok és izgalmas dologról szót ejtettek, egy ponton azonban Gabrielsonnak szegezték a kérdést:

most akkor lesz battle royale mód a Battlefield 2042-ben, vagy sem?

Igen is, meg nem is.

Legalábbis ez vehető ki a fejlesztő szavaiból, aki tulajdonképpen alátámasztotta a korábbi pletykákat a Hazard Zone nevű játékmódról. A fejlesztő kiemelte, hogy ez nem egy szimpla, amolyan „klasszikus battle royale” lesz, hanem sokkal inkább egy csapat-alapú hibrid, amiben a „kortárs” játékelemeket vegyítik a DICE stílusával és megoldásaival.

Ennél többet azonban még nem mondhatott, azt viszont megígérte, hogy még a megjelenés előtt, vélhetőleg az EA Play-en mindent meg fogunk tudni róla. Emiatt pedig az sem biztos, hogy ingyenes lesz, sőt, mivel alapvetően három fő mód köré építik az új Battlefieldet, elég valószínűtlen is. Biztosat persze majd csak később fogunk tudni mondani a hivatalos bemutatók után, addig azonban minden csak spekuláció.

De legalább nem kell sokat várni arra sem, ugyanis július 22-én ejtik majd meg a következő EA Play-t, ahol mélyebb betekintést nyerhetünk a kiadó több készülő játékába, köztük a BF2042 Hazard Zone-ba is.

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×