A Warzone streamer Charlie ‘MuTeX’ Sauoma támadások célpontja lett, miután a nézők kiszúrtak egy csaláshoz köthető programot az asztalán.

MuTeX az egyik legismertebb Warzone streamer, és több Warzone világrekord birtokosa. Rendszeresen több ezer nézőt vonz a streamjére, ami azt is jelenti, hogy sok néző azért van ott, hogy lássa, vajon rajtakapják-e őt „csaláson”.

Július 7-én MuTeX streamjének egy klipje kezdett el keringeni az interneten, és néhány néző észrevette, hogy az asztalán egy Cronus Pro feliratú program van.

 

Érdekes megjegyezni, hogy MuTeX törölte a stream VOD-ját, ami egy kicsit gyanússá teszi az ügyet.

De mi is az a Cronus Zen és hogyan működik?

A Cronus Zen egy kis eszköz, amelyet a játékosok a kontrollerükhöz vagy a számítógépükhöz csatlakoztatnak. Szinte bármilyen konzollal vagy kontrollerrel használható, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy játékeszközeiket úgy módosítsák, hogy a játékban rejlő (és tisztességtelen) előnyhöz jussanak.

Miután csatlakoztatták a kontrollerhez vagy a PC-hez, a játékosok „szkripteket” csatolnak a Cronushoz, amelyek játékbeli előnyöket biztosítanak számukra. Ilyen például a megnövelt célzássegítő, a gyorstüzelő modok és a visszarúgás nélküli makrók (ami azt jelenti, hogy a Zen lényegében segít a visszarúgás kontrollálásában).

 

Mivel ez nem egy kifejezett „aimbot” vagy „wallhack”, nehezebb lehet azonosítani az ellenséges killcamokon. Továbbá, szó szerint több ezer szkriptet tölthetnek le a játékosok a Cronus Zenre, ami azt jelenti, hogy hihetetlen mennyiségű csalást használhatnak ki a játékosok. Ez ismét megnehezíti a csalások azonosítását.

 

A Cronus használata komoly problémává vált a Call of Duty-ban, és számos, a legmagasabb szinten játszó játékost vádoltak meg vele.

MuTeX válasza a Cronus vádakra

MuTeX a Twitteren reagált arra a klipre, amely a Cronus alkalmazást mutatta az asztalán.

 

„Csak szeretném tisztázni az egész ‘Cronus szituációt’. Valami fickó ma kivágta a streamelős asztalom, és azt mutatta, hogy a régi Cronus program, a Cronus Pro van rajta” – magyarázta MuTex.

„Még régebben használtam egy Cronust, amikor a Call of Duty WWII-be versenyeztem.” A korábbi Call of Duty LAN-versenyeken a játékosoknak Cronus Maxot kellett használniuk, hogy elkerüljék a Bluetooth-interferenciát.

Szóval lényegében MuTeX tagadja a csalással kapcsolatos vádakat. Illetve azt mondja, hogy a CoD: World War II korszakában a LAN-rendezvényeken egy Cronust használt a versenymódban. Azt mondja, hogy ebben az időszakban sok játékos gyakorolt a saját Cronusával, és vitte magával az eseményekre, mivel a rendelkezésre bocsátott Cronus különböző problémákat okozott.

MuTeX rögtön visszaugrott a streamjébe, hogy megpróbálja tisztázni a nevét a csalástól.

A klipben MuTeX már törölte a Cronust a számítógépéről, és megmutatja a nézőknek, hogy a stream alatt nem fut nála a program.

Egy későbbi Twitter-videóban MuTex azt mondja, hogy minden stream előtt mindig teljes egészében megmutatja a beállításait, hogy megelőzze a vádakat. A Cronus eszközök használata a Warzone-ban egyre nagyobb aggodalomra ad okot, mivel az ezeket használó játékosokat nehéz lehet kiszűrni. De ha MuTex már nem versenyez, csak kizárólag Warzone-t játszik és közvetít, akkor mégis miért van szüksége a programra?

A kábel és a rejtélyes Spotify ikonok

Egy YouTuber BadBoy Beaman szabad idejét csalók leleplezésével tölti. Így természetesen ő is rögtön elemezte MuTeX bakiját. BBB azzal kezdte a videót, hogy a kábelén van egy kis logó, ami a kontrolleréhez csatlakozik, ami nagyon hasonlít a Cronus logójához.

Emellett még azt is furcsállja, hogy a Spotify-hoz 3 különböző ikonkép található az asztalon. Szerinte ez már azért is furcsa, mert egy másik streamernél is látható volt ilyen, aki később kitiltást kapott egy banhullám alatt.

 

Szerintetek tényleg csalásról lenne szó, vagy csak sok az irigy játékos, aki csak le akarja húzni?

Mit gondoltok az egész Cronus témáról, illetve van olyan streamer, aki szerintetek visszaél bármiféle csalással?

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×