Az oldal 2008 óta működik, sokan az első Bitcoinnal foglalkozó weboldalnak tartják, amit mostanában egyre többen vesznek célba.

Különösen nagy mértékű hackertámadás érte a héten a Bitcoinnal foglalkozó oldalak egyik legrégebbikét, a Bitcoin.org-ot – számolt be a hírről a Decrypt.

Az oldalt álnéven működtető Cobra szerint a Bitcoin.org-ot egy „abszolút masszív” elosztott DDoS-támadás (Distributed Denial of Service) érte, amely során a portál teljesen elérhetetlenné vált. A hackerek a visszaállításért 0,5 bitcoint, a támadáskori árfolyamon 17.000 dollárt követeltek.

A DDoS egy olyan típusú kibertámadás, amely egy webhely tárhelyét vagy annak infrastruktúráját veszi célba azáltal, hogy haszontalan forgalommal túlterhelik, amitől aztán működésképtelenné válik. Az ilyen támadások mondhatni gyakoriak a kriptovilágban, a Bitcoin tárcákat gyártó Trezor-t például tavaly ugyanilyen támadás ért, pontosan úgy, mint a Poloniex kriptotőzsdét is.

A Bitcoin.org 2008-ban, tulajdonképpen a kriptovaluta és a blokklánc születésekor jelent meg azzal a céllal, hogy a laikusokat megtanítsa az alapfogalmakat, a működés és a kereskedelem hogyanját. Sőt, a kriptóba beszállni tervezőket is hasznos információkkal, tudnivalókkal és tanácsokkal látják el, haszonlóan a magyar Kriptoakadémiához vagy a Bitcoinbázishoz.

Júniusban az oldal tulaja azonban megkapta a fennállása óta talán az első nagyobb pofonját, amikor egy Craig Wright nevű ugyancsak kriptóval foglalkozó brit személy beperelte szerzői jogok megsértésével. Wright ugyanis azt állítja (nyilván hamisan), hogy ő találta fel a Bitcoint, a bíróság pedig beidézte vádlottként Cobrát, aki végül a személyazonossága titokban tartása miatt úgy döntött, hogy nem jelenik meg. A bíróság emiatt Wright javára döntött, ami azt jelentette, hogy a Bitcoin.org-ról le kellett vennie a Satoshi Nakatomo által jegyzett „white paper”-nek hívott írást, amiben bemutatja a Bitcoint.

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×