Ami azt illeti, kissé átalakult a győzelmi arány és a bannolt operátorok helyzete a Rainbow Six: Siege Ranked meccsein. Ezért is jönnek változások.

Ahogy arról a délelőtt folyamán beszámoltunk, több érdekes változás érkezik a Rainbow Six: Siege Y6S2.2-es frissítésével. Ilyen lesz például a Tachanka buff is.

Az úgynevezett Designer’s Notes legfrissebb kiadásában a fejlesztők részletesebben beszámolnak a Rainbow Six: Siege Year 6 Season 2.1-es frissítés eredményeiről, ami a Ranked játékmód győzelmi arányát és bannolt operátorait mutatja be. Az elemzés nem csak azt a célt szolgálja, hogy lássuk, mely operátorokat kedvelik/utálják a játékosok, de arra is magyarázattal szolgál, hogy a fejlesztők miért eszközölnek változásokat.

Győzelmi arány és bannolt operátorok a Y6S2 során.

A két most kiadott, magyarázatul szolgáló táblázatból választ kapunk arra, hogy milyen statisztikák alapján döntenek a fejlesztők. Az operátorokat tehát nem véletlenül választják ki. Az alábbi táblázat azt mutatja, hogy milyen arányban nyernek az operátorok, illetve milyen arányban választják őket a játékosok, amennyiben nem bannolják őket. Természetesen minden adat a Rankedre vonatkozik.

Győzelmi ráta

Win Delta az átlagos nyerési arány, amikor egy operátort kiválasztanak, a mínusz érték pedig az, amikor az operátort nem választják. Pontosabban ez azt jelenti, hogy szezononként kiszámolják, hogy a meccsek során mekkora arányban vannak győztes meccsek, ha az adott operátor jelen van a meccsben, illetve mekkora akkor, amikor az operátor nincs jelen. Mínusz az érték, ha a csapatok átlagosan többet nyernek az operátor nélkül, illetve pozitív, ha a csapatok átlagosan többet nyernek, ha az operátor benne van a csapatban. A Presence érték annak az aránya, hogy az operátor milyen mértékben választják, amennyiben nincs bannolva.

Bannolás aránya

Amint látható, az utóbbi időben a védekezőknél még mindig Mira az, akit a legtöbbször bannolnak Ranked meccseken, és Valkyrie (a magyarok kedvenc operátora) a második helyen van. Érdekes, hogy Kaid például Clash elé került a bannolás során. Úgy tűnik tehát, hogy a Mira ablak nerf nem sokat segített abban, hogy a játékosok ne bannolják annyit.

Ami a támadókat illeti, még mindig Tacher az, akit bannolnak a játékosok, természetesen annak érdekében, hogy a falnyitók ne járjanak sikerrel. Őt követi Jackal, akivel évek óta nem tudnak mit kezdeni a fejlesztők.

Szerinted kit érdemes bannolni a Ranked meccseken?

https://leet.hu/termek/steelseries-apex-3-rgb-ip38-gamer-billentyuzet-64810/

×