Egésze Európával szembemenve egy olyan játék lett Magyarország legnépszerűbbike, amire talán legutoljára gondolnánk.

Mivel a játékipar egyre csak gyarapszik, úgy egyre többen is kezdik el feltérképezni a játékosok szokásait és igényeit is. A Top10Casinos oldala most egy olyan érdekes felmérést készített, amelyben 94 ország videojátékos internetes kereséseit vizsgálták, méghozzá kifejezetten a MetaCritic listája szerint a valaha készült 100 legjobb alkotására szorítkozva.

Igen, így sajnos elég sok játék kiesik a rostából, főleg úgy, hogy az elmúlt egy évben megjelent címeket is lehagyták a vizsgálódásból. Mindenesetre egészen érdekes, néhol pedig meglepő eredmények születtek.

Európa szerte például a The Last of Us a legkeresettebb játék, amire csak Franciaországban 200.000-en kerestek rá a hónapban, míg Németországban 136.000, Spanyolországban 121.000, Olaszországban pedig 118.000 havi keresése volt. Emellett Ausztriában, Dániában, Belgiumban, Horvátországban, Ukrajnában és további 9 államban volt a Naughty Dog műremeke a legnépszerűbb.

Magyarországon pedig különös meglepetésre nem egy Xbox-PC, vagy PlayStation-exkluzív diadalmaskodott, hanem a Blizzard legendája, a Diablo. Ezzel az egész kontinensen mi voltunk az egyedüliek.

Az EU második legnépszerűbb játéka a Red Dead Redemption második része lett, ami Törökországban 91.000 keresést jelentett egyetlen hónapban, de a szomszédainkban: Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Szerbiában, illetve picit lentebb Bosznia-Hercegovinában és Albániában is ez a legkeresettebb játék. Angliában érdekes módon a Persona 5 Royal a nyerő – ahogyan Kanada és az USA nagy részében is.

 

 

https://leet.hu/?s=sharksale&post_type=product

×