Egy dinamikus trió fegyverrel ment iPhone-okat rabolni, ami majdnem sikerült is volna, ha nem jött volna a kabaréba illő rejtélyes csavar.

Három amerikai fiatal úgy gondolta, hogy a gyors meggazdagodáshoz vezető egyenes út iPhone-okkal van kikövezve, ezért rendkívüli ötletnek találták egy telefonos bolt kirablását – számolt be róla az iMore és az NJ.

A három fiatal férfi felfegyverkezve tört rá egy AT&T üzletben dolgozókra és vásárlóra, kifejezetten iPhone-t követelve. Mindez egy klasszikus rablás volt, ami során az üzletben tartózkodókat egy szobába terelték, egy figyelte az esetlegesen kiérkező rendőröket, míg harmadik társuk egy alkalmazottra fegyvert fogva a bolt széfjéből az almás telefonokat egy hátizsákba pakolta.

Ezután a dolgozóktól és a vásárlóktól is elvették az iPhone-okat, majd 38 készülékkel megpakolva menekülőre fogták.

Ekkor a rendőrség már a közelben volt, és üldözőbe vették a rablókat, akik a saját autójukba pattanva próbálták lerázni őket. Az iPhone-okat leszámítva ez egy viszonylag átlagos rablósztori, azonban most egy Monty Python filmbe illő fordulat következik, ugyanis a fiúknak sikerült is meglépni, akik olyan messze voltak már, hogy a rendőrök lefújták a kergetésüket.

Igen ám, csakhogy valamilyen rejtélyes módon a srácok felborultak az autójukkal, amit fejre állva talált meg a hatóság, benne a dinamikus trióval – sértetlenül.

Hogy hogyan sikerült ezt kivitelezniük, azt egyelőre nem tudni, de minden lopott cucc ott volt az ölükben, amit a rendőrség így kvázi sértetlenül vissza tudott vinni pár kilométerrel arrébb. Azt nem feltétlenül értem, hogy miért pont az iPhone-okra mentek rá a fiúk, de történetük végére elég erős és könnyes pont kerülhet.

Azt nem tudni, hogy milyen típusú telefonokról volt szó pontosan (szerintem vegyes lehetett), de 800-900 dolláros árral számolva /darab, nagyjából 9-10 millió forint értékű lehetett a rablás, ami a várható ítélet fényében nem egy „megérős” szajré. A bíróság előtt ugyanis fegyveres rablás vádjával kell felelniük, amit nagy valószínűséggel börtönnel fognak jutalmazni.

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×