Bármennyire is furcsa, egy új indie játék arról szól, hogy hogyan leszünk a világ legnagyobb betörői, pingvinként.

Bizonyára te is szereted azokat az izgalmas filmeket, amikor egy csapat mindenre elszánt tolvaj, legyőzve a lehetetlent kirabolja a világ legjobban őrzött bankjait vagy múzeumjait. Talán egyszer az is eszedbe jutott, hogy milyen jó lenne egy játék, ami erről szól. Bejutni egy szigorúan őrzött helyre, kicselezni a biztonsági rendszert és megszerezni a zsákmányt. A helyzet az, hogy egy csapat készített egy ilyen játékot, a különbség csupán annyi, hogy ,

nem embereket irányítva kell rabolnunk, hanem pingvinként.

Ez a nemrég early access formában indult The Greatest Penguin Heist of All Time című játék lényege. Az egyik rablás során például halakkal teli hajókat lopunk el, egy másikban értékes műalkotásokat, máskor pedig elrabolhatunk egy szakácsot – olvasható a leírásban. A játék során persze mi döntjük el, hogy lopakodunk vagy mindenkit megölünk – merthogy utóbbira is van lehetőség.

Tisztázzuk, hogy ez egy online kooperatív játék, ami azt jelenti, hogy akár 4 pingvin haverod is becsatlakozhat a rablásba. A karakterek testreszabhatók. Ahhoz, hogy sikerrel járjanak persze, eszközöket is használhatnak, például fénykardot is. Nézd meg az előzetest.

 

Ez alapvetően egy őrült játék, melyet talán az Untitled Goose Game-hez vagy a Goat Simulatorhoz tudnánk hasonlítani. Persze ez is egy olyan játék, ami haverokkal a legélvezetesebb.

„Minden idők legnagyobb pingvinrablása” a Steamen Early Access formában érhető el 9,99 euróért, most 20 százalékos kedvezménnyel. Ez kb. 3500 forint.

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×