A Microsoft egyik volt alkalmazottja Xbox-ajándékkártyákat adott el kriptovalutáért cserébe. Nagyon sokat keresett, ám most a büntetést is megkapta.

Sok kicsi, sokra megy – szokták mondani. Nos, egy Microsoft alkalmazott is hasonlóan gondolkodott, amikor talált egy hibát a rendszerben. Ezt kihasználva Xbox Gift Cardokat adott tovább, Bitcoinért cserébe. Az ukrán származású Volodimir Kvasukot nagy összegű sikkasztás miatt találták bűnösnek.

Volodimir Kvasuk 10 millió dollárral (mintegy 3 milliárd forinttal) húzta le a Microsoftot.

A Bloomberg beszámolója szerint a cég rendszerében talált hiba miatt korlátlan számú Xbox-ajándékkártyához jutott. Tudjátok, ezek azok a kártyák, melyeket le lehet vásárolni az Xbox rendszerében. A hírek szerint a férfi az elmúlt években 5-10 dolláros kártyákat generált magának, mivel feltűnt neki, hogy a rendszer nem menti el a kódokat. A kártyákat később kriptovalutákkal foglalkozó oldalon adta el, bitcoinért. A Microsoftnak az szúrt szemet, hogy igen csak sok kártya került a piacra, de azt sokáig nem gondolták, hogy a kódokat egy dolgozójuk generálja.

Természetesen a dolognak meg lett az eredménye is, hiszen az ukrán mérnök 9 év börtönbüntetést kapott, arról nem is beszélve, hogy 8,3 millió dolláros kártérítést is fizetnie kell. Ez valamivel kevesebb, mint amennyit összelopott.

https://leet.hu/termek/steelseries-apex-3-rgb-ip38-gamer-billentyuzet-64810/

×