Nagyjából erre a válaszra számíthattunk.

A Windows 11 megjelenése után sajnos nem volt túl egyöntetű a közösség véleménye az operációs rendszer meglehetőses kemény gépigénye miatt. A Microsoft által kiadott hivatalos táblázat alapján Intel vonalon a 8. generációs processzoroktól, míg AMD vonalon a Ryzen 2. generációs processzoraitól kezdve fut majd csak az új rendszer.

A Microsoft végre megindokolta, hogy miért!

David Weston

David Weston, a Microsoft munkatársa a techrepublic-nak adott interjújában kicsit kifejtette a mögöttes okokat. Ahogy azt sejteni lehetett, biztonsági okai vannak a meglehetősen kemény feltételnek. Bizonyos virtualizációs és biztonsági megoldásokhoz szükségesek a fentebb megnevezett „új” processzorok és a TPM 2.0 technológia.

A TPM 2.0 már 2016 a Windows feltételei között szerepelt, de a gyártók nem vették túl komolyan a dolgot, féltek a csökkenő teljesítménytől és megnövekedett fogyasztástól. Ezek hordozható gépek esetén nem lennének túl kellemes dolgok, hamar megrövidülne az akkumulátoridő. Most, hogy a Microsoft alapértelmezetten megköveteli és bekapcsolt állapotban tartja ezt a funkciót, 60%-kal növeli a biztonságot a cég állítása alapján. Nos, így már egy fokkal érthetőbb a gépigény, de remélhetőleg a 7. generációs Intel és első generációs AMD Ryzen processzorok azért még átférnek majd a rostán, a Microsoft már vizsgálja a lehetőségeket.

A ti gépeteken fut(na) a Windows 11?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×