A Netflix elég formabontó módot választott a legújabb filmjének a reklámozására, és megnyitott három 90-es éveket idéző videotékát.

Valószínűleg már sosem fogjuk újra megtapasztalni, hogy milyen is volt a 90-es évek derekán egy film megjelenése alkalmával ellátogatni a videotékába. Pedig eléggé megvolt a hangulata a dolognak, sőt, sok filmrajongó egyfajta rituáléként tekintett a látogatásokra, de akadtak olyanok is, akik szinte már ott éltek, olyan gyakran tértek vissza egy újabb film kikölcsönzésére.

A kölcsönzőknek sajnos, nem sajnos, de idővel leáldozott, és hiába van azóta tulajdonképpen mindenkinek egy saját kis tékája a Netflix és a hasonló streamingszolgáltatók képében előfizetők millióinak, nagyon sokan – már csak nosztalgiából is – visszasírják azokat a „gyönyörű” időket.

Nos, a Netflix meghallgatta a „régen minden jobb volt” siralmakat és úgy döntött, hogy ha rövid időre is, de megnyit három múltidéző videotékát.

Free membership! Totally awesome.

Sajnos egyiket sem Magyarországon (de, ami késik, az nem múlik), hanem Anglia-szerte, Londonban, Brightonban és Newcastle-ben. Az akció igazából egy promóció, amivel az új tinihorror trilógiáját, a Fear Street-et népszerűsíti. A klasszikus zsánerfilm első része egyébként pont a videotékák fénykorában, 1994-ben játszódik és már nézhető is a Netflixen – de a második és a harmadik részre sem kell sokat várni (július 9. és 16.), és mindegyik egy másik idősíkon játszódik.

Visszatérve a tékákra: videokazettás filmeket, DVD-ket, de még Blue-rayeket sem fogunk találni, helyette viszont sok-sok kamudobozos korabeli film lesz. A bolt a promózandó filmek merchjeivel lesz tele (póló, bögre, poszter, kulcstartó st.), de szigorúan a 90-es évek keresztje alatt, ezért mindent 30 évvel ezelőtti stílusban tálalnak a látogatók – beleértve a berendezési tárgyakat. Lesz például egy fotóautomata is, ami a Netflix szerint „különleges meglepetést” is tartogat.

A három bolt csak pár napig lesz nyitva sajnos, ezeket pedig a Netflixes „mozik” premierjére időzítettek. Ezért, ha van olvasónk, aki Angliában él, és tervez elmenni valamelyik egészen menő retro Netflix-tékába, akkor ne legyen rest, és küldjön pár képet, hogy milyen volt. Elvégre ilyet manapság már nem sűrűn látni…

A képekért katt a galériára:

Ha pedig érdekel a film, tessék itt egy előzetes hozzá, szerintem egészen kiválóan idézi a tinihorror mozikat. ->

https://www.youtube.com/watch?v=clZK2PqLWpI

 

via – Mashable

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×