Még éppen csak felröppent a hír, hogy Hideo Kojima aláírni készül az Xboxal, de néhány PlayStation rajongó szürreális petícióval torpedózná meg az üzletet.

Épp csak forrón jött ki a sütőből a hír, miszerint a Microsoft és a legendás Hideo Kojima rendkívül közel vannak egy szerződés aláírásához, amely értelmében a sámánként tisztelt japán fejlesztő legalább egy Xbox, de inkább Game Pass-exkluzív játékot fejleszt.

A pletyka egy ideje már ott terjengett a legevőben, ami hamarosan és egyre biztosabban valósággá is válik. Amint megtörténik a jogilag is hatályos aláírás, Kojima folytathatja a Google Stadia stúdiók bezárásával félbeszakadt munkáját, ami egyben azt jelenti, hogy bizony a PlayStation játékosok ezúttal kimaradnak a mester munkájából. A „szektás” PS fanatikusok, akik nem lesznek hajlandóak előfizetni az egyébként ár-érték arányban kiváló Game Pass szolgáltatásra egészen biztosan ki fognak belőle maradni.

Most azt hiszed, hogy ilyenek nem léteznek, de az a helyzet, hogy tévedsz. Néhány Kojima-fanboy PS tulajdonos ugyanis petíciót indított a Change.org oldalán, amivel konkrétan csak annyit akarnak elérni, hogy Hideo Kojima ne írjon alá a Microsofttal.

A petíció leírása egészen szürreális: „Kojima elárulja hűséges rajongóit. Elvakította őt a kapzsiság. Segítenünk kell neki visszatérni a győztes oldalra. KÉRLEK, OSZD MEG MINDENKINEK EZT A PETÍCIÓT” – olvasható benne.

Tudom ám, mire gondolsz, de ismét tévedsz, a petíció sajnos teljesen valós, és minden bizonnyal komolyan is gondolják. Legalábbis erre enged következtetni a további rész, amiben az egészet kirobbantó Vrinn Y azzal indokolja az egészet, hogy nem mindenkinek van jó internete a streamhez, nem mindenkinek van pénze egy másik konzolra és/vagy PC építésére. Ebben mondjuk meg kell hagyni teljesen igaza is van, csak gondolom ugyanez akkor nem volt nagy probléma, amikor a Death Stranding előbb kizárólagosan a Sony konzoljára jelent meg?!

Persze nagyon aggódni nem kell a dolog miatt, hiszen 24 óra alatt összesen 225-en csatlakoztak hozzá, de ha pár ezresre is nőne sem lenne valószínű, hogy képesek lennének ilyen nevetséges okokkal megtorpedózni egy több millió dolláros üzletet.

A kérdés viszont adott: vajon mi kellhet ahhoz, hogy valaki a határokat nem ismerő rajongásával idáig jusson?

Borítókép és forrás: The Gamer, Altchar

https://leet.hu/termek/steelseries-apex-3-rgb-ip38-gamer-billentyuzet-64810/

×