Fokozatosan, elszórva próbálgatták az újdonságokat.

Múlt héten jelentette be hivatalosan egy online keynote keretein belül a Microsoft a következő operációs rendszerét, a Windows 11-et. A rendszer gépigényét rengeteg felhasználó kritizálja, hiszen meglehetősen szigorú feltételeket szabtak meg a fejlesztők, remélhetőleg ezen finomítanak egy kicsit a közeljövőben.

Windows 11

Azt azonban nem vehetjük el a Windows 11-től, hogy már az első verziója is teljesen használható állapotban van, sőt, rengeteg visszajelzés alapján sokkal fürgébb a Windows 10-nél is. Könnyen lehet, hogy ez nem a véletlen műve.

A Microsoft már 2019 óta tesztelte a Windows 11 újdonságait, fejlesztéseit a felhasználók gépein!

https://twitter.com/stroughtonsmith/status/1410056281596039170

 

Az elmúlt két évben a Windows 10 különböző, leginkább Insider verzióiban felbukkant a Windows 11 rengeteg újítása, csak mindig megfelelő mértékben szétszórva, egyesével, hogy ne tűnjön fel még a tesztereknek sem. Kivételt képeztek a lekerekített ablakok és az Android emuláció vagy az átalakított Start menü, legalábbis direkt formában. Néhány felhasználónak sikerült elővarázsolnia a Windows 11-es menüt elővarázsolnia egy régebbi Windows 10 buildből, egy kis regedit bűvészkedéssel. Kis túlzással a Windows 11 bétatesztje már 18 hónapja zajlik, szépen csendben.

Az operációs rendszer magját gyakorlatilag a Microsoft is „RTM” verzióként kezeli, ez az a verzió, amely már megfelel a gyártó által támasztott minőségi elvárásoknak, vagyis készen áll arra, hogy a „futószalagra”, vagyis sokszorosításra kerüljön. Az extra funkciók, mint az Android emuláció vagy UI/UX változások még tesztelésre szorulnak, de ezeket már sokkal könnyebb lesz kijavítani, alakítgatni az elkövetkezendő pár hónapban.

Ti kipróbáltátok már a Windows 11-et?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×