Kedvező árával hódíthat igazán.

Az SPC Gear neve ismerősen csenghet, hiszen az utóbbi időkben több kiváló ár/értékű termékkel jelentkeztek, leginkább perifériafronton hazánkban is. Egerek, egérpadok, mikrofonok és természetesen az elmaradtathatatlan billentyűzetek sem maradhatnak ki a repertoárból. Ezúttal a cég egyik egerét, a Lix széria drágább tagját, a Lix Plus Onyx White-ot vesszük górcső alá.

A csomagolás/doboz és a nyers adatok

  • Súly: 59g (±1)
  • Szenzor: PMW3360
  • Színek: Fekete és Fehér színben is elérhető, nálunk az Onyx White járt
  • Méret(mm): 126×65,7×38,5
  • Kapcsolók: Omron 50M
  • Kábel hossz: 1.8m
  • Kábel típusa: Paracord
  • Polling rate: 125-1000Hz
  • Talpak: Teflon (PTFE)

Az eddig látott egerektől eltérően végre egy kicsit változatosabb csomagolás kaptunk. A szokásos kartonpapírhegyek helyett ezúttal egy masszív műanyag dobozban érkezik hozzánk a rágcsáló.

A doboz tartalma:

  • LIX+ Onyx White egér
  • Használati utasítás
  • Talpak
  • SPC Gear matrica

Külalak, gombok

Egy közepes/nagy méretű, könnyített, szimmetrikus egérről beszélünk. Természetesen a manapság megszokott lyukakkal szaggatott kialakítás sem marad el. Nem ok nélkül: sikerült 60 gramm környékére belőni a hófehér periféria súlyát, így még a hasonló méretű Glorious Model O-nál is érezhetően könnyebb lett.

Az egéren 6 programozható gomb található, a szokásos 5 gombon kívül (jobb/bal főgombok, oldalsó két gomb és görgő) egy DPI kapcsolót is találunk a görgő alatt. Természetesen akár ehhez is hozzárendelhetünk majd a szoftverben egy általálunk preferált másik funkciót is.

Az anyaghasználatra és felépítésre egyáltalán nem lehet panasz, néhány drágább vetélytársánál is jobb minőséget kapunk. 50 millió kattintásra hitelesített Omron kapcsolókat találhatunk a főgombok alatt, ezekkel sem volt semmi probléma. A piros színt kapó oldalsó gombok használata is kellemes volt, a méretük épp megfelelő. A görgő számomra egy kicsit túl „smooth” volt, kevésbé lehetett érzékelni a lépéseket, de ez már egyéni preferencia kérdése. Az egér alján szerencsére a mostanság megszokott teflon (PTFE) típusú talpak kaptak helyett, így emiatt sem kell aggódnunk.

A talpakkal sem lesz probléma

A szenzor

A polling rate is kőstabil 1000 Hz

A szenzorról túl sokat nem érdemes beszélnünk, hiszen a sokat bizonyított Pixart 3360-at pakolta bele a cég, ezt 200 és 12000 DPI/CPI között szabadon állíthatjuk. várakozásoknak megfelelően semmilyen hibát nem tapasztaltunk a teszt során, legyen szó egy-egy keményebb Valorant Operator rántásról vagy épp egy intenzív Fortnite build fightról. A szenzort a többi 3360/3366 variánshoz hasonlóan érdemes ~1800 CPI alatt használni kompetitív körülmények között a megnövő jitter és a nem kívánt smoothing / input lag elkerülése érdekében.

A kábel

Itt is hozta az elvárt szintet az egér. A manapság elterjedt paracordhoz hasonló kábellel csatlakoztathatjuk a perifériát a számítógépünkhöz. A paracordos megoldás lényege, hogy a kábel gumiburkolat (vagy gumi+szövet) helyett csak egy puhább szövetborítást kap, így a merevsége, illetve súlya fényéveket javul és kevésbé zavar minket a mindennapi használat során. Ez a gyári megoldás tökéletesen elegendő a felhasználók jelentős részének, főleg ha mellé pakolunk még egy mouse bungee-t is.

A szoftver

Itt kapunk egy viszonylag korrekt szoftvert is, de ez is arra a kínai kaptafára épült, mint amire szinte bármelyik kisebb egérgyártó szoftvere. Természetesen nagy dolgokra azért nem kell számítanunk, de kellemesen megpakolták az egér színével megegyező applikációt.  Az alkalmazást a gyártó oldalán hamar megtalálhattuk, gyorsan települt és szerencsére a sebességével sem voltak problémák. Az alábbi dolgokat állíthatjuk a szofverben:

  • Állíthatjuk a gombok funkcióit
  • Állíthatjuk a DPI/CPI lépések színét, értékeit
  • Természetesen az RGB világítás típusát, színét és erősségét is
  • Illetve a polling rate, LOD beállításokat is itt találjuk
  • Makrókat is beállíthatunk

A teszttermékért hatalmas köszönet az SPC Gearnek! 

Összefoglalás

A hófehér halálosztó – SPC Gear LIX Plus Onyx White egérteszt


Szerzői értékelés

9

Könnyített felépítéssel, de korrekt anyagminőséggel és kiváló szenzorral operál az SPC Gear egere. Árkategórián belül kiváló választás lehet a rágcsáló, hiszen hazánkban már 16000-17000 forinttól hozzájuthatunk a Lix Plus-hoz. Fontos kiemelnünk, hogy a Lix Plus nem összekeverendő a "sima" Lix nevű egerükkel, hiszen abban többek között egy gyengébb szenzor kapott helyett. Vásárlás előtt alaposan olvassátok el melyik modell is kerül a kosárba!

Kellemes anyaghasználat

Masszív felépítés

Tökéletes szenzor

Pehelykönnyű súly

Ajándék talpak a csomagban

Kellően rugalmas „paracord” kábel

Nagyszerűen belőtt ár

Szoftver, melyben rengeteg tulajdonságát testreszabhatjuk

Túl smooth görgetés, nehezen érezni a lépéseket

Az oldalán is vannak lyukak, mely néhány felhasználónak zavaró lehet

Olvasói értékelés

0

×