A kínai szigornak meglett a hatása: sokan megkezdték a költözést, de bőven akadnak olyanok is, akik úgy tűnik felhagynak a kriptobányászattal.

Korábban már többször beszámoltunk a kriptobányászok és a kínai kormány meglehetősen ellenséges viszonyáról, amely következtében módszeresen kezdték el felszámolni a kriptotevékenységeket az országban. Legyen szó bányászatról vagy kereskedésről, Kína üzenete egyértelmű: nem látják szívesen a kriptót a Népköztársaságban.

A dolgot sokan nem vették komolyan, és másod és harmadvirágzást jósoltak a Bitcoinnak és társainak, most azonban úgy tűnik, hogy néhány Kínában tevékenykedő bányász valóban feladja a küzdelmet. Legalábbis erre utalnak azok a beszámolók, melyek a piacot elárasztó eladó videokártyákról adnak hírt.

Egy bányászcsoportban legalábbis már ezekről posztolgatnak egymás között, melyekben próbálnak elsózni NVIDIA és AMD kártyákat.

Ezek között pedig tényleg minden van, kezdve a legújabb 30-as sorozattól egészen a 6000-es modellekig, de lehet találni régebbi típusokat is, például AMD Polarist is. A HKEPC jelentése szerint az árak sincsenek nagyon elszállva, egy 3070-es kártyát körülbelül 400 dollárért, vagyis 115.000 forintért árulhatnak. Ez azért is lehet csalóka, mert egyelőre csak nagyobb tételben (százasával) árulják őket, egyelőre csak egymás között, bányászoknak.

Többen úgy gondolják, hogy ha sokáig nem fognak gazdára találni (amire nagyon is van esély), akkor hamarosan bányászkártyák tömegei lephetik el a publikus, pontosabban a játékosok által is látogatott eladói felületeket. Itt persze mindenképpen érdemes óvatosságra inteni, ugyanis egy korábban brutálisan kihajtott kártyát jobb inkább elkerülni, legyen bármilyen olcsó is.

Mindez persze egyáltalán nem jelenti a kriptovaluták, úgy pedig a bányászat végét. Azt egyelőre nem tudni, hogy hogyan lesz tovább, az viszont bizonyos, hogy míg sokan felhagynak a tevékenységgel, addig mások (és ők lehetnek többen) minden kétséget kizáróan elvándorolnak Kínából. A lehetséges célállomások Kelet-Európa, Közép-Ázsia, és Amerika lehetnek, de egyre csalogatóbb hangnemet próbálnak megütni a latin-amerikai államok is.

via – PCGamer, GameRant

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×