Jövő hónapban hivatalosan is leleplezhetik.

Az elmúlt hetekben több információ is napvilágra került a Samsung és AMD együttműködéséről. Az iparági pletykák alapján a következő generációs Samsung Exynos SoC-ban egy RDNA2 architektúrájú AMD chip látja el a GPU szerepét. Ez már alapból sem hangzott rosszul, de a teszteredmények is eléggé impresszívek.

Megalázza a teljes Androidos mezőnyt a fejlesztés alatt lévő chip!

8134 – Nem lesz gyenge!

A napokban kiszivárgott benchmark adatoknak hála némi betekintést nyerhetünk a SoC nyers erejébe. A 3DMark Wild Life teszten 8134 pontot ért el a tesztlapka, mellyel rendesen rápakol a jelenleg legerősebb (a 3DMark tesztjét nézve!) androidos telefon, a Huawei Mate 40 Pro+ 6000 körüli pontszámára.

Amit még érdekes lenne látni, hogy a Wild Life Stress Testen hogy szerepel az újdonság. A mobilok az első körben mindig szép pontszámokat hoznak, majd a hőmérséklet emelkedésével és az ennek köszönhetően visszavett órajelekkel már szerényebb értékeket érnek el. A pletykák alapján az RDNA2 GPU-val felszerelt Exynos chippek bizony szépen melegednek. A Samsung már júliusban hivatalosan is bemutathatja legújabb Exynos szériát, kíváncsian várjuk!

Forrás: Twitter

https://leet.hu/termek/steelseries-apex-3-rgb-ip38-gamer-billentyuzet-64810/

×