Létezik egy hanghiba a Rainbow Six: Siege-ben, amit a profi játékosok évek óra használnak, mégsem sikerült változtatni rajta.

Valószínűleg veled is előfordult már (velem tegnap), hogy egy gránáttal vagy C4-gyel úgy ölt meg az ellenfél, hogy semmi sem hallottál az érkező veszélyből. Ez nagy valószínűség szerint egy olyan játékos volt, aki tisztában van egy évek óta a játékban lévő hanghibával, amit valamiért nem sikerült kijavítani.

A csendes gránát/C4 bug jó ideje ismert a közösségben, de még most is tisztességtelen előnyszerzésre használható.

A téma most újra terítékre került, amikor Niclas ’Pengu’ Mouritzen, a G2 Esports volt profi Siege játékosa nemrégiben friss videókat tett közzé a Twitteren, amelyeken látható a hiba. Normális esetben a játékosok hallják a közelgő gránát vagy C4 hangját, utóbbit például ismétlődő pittyegés formájában. Az alábbi Reddites videók azonban bebizonyítják, hogy néhány egyszerű lépéssel elérhető, hogy elkerüljük ezeket a hangokat, megölve a gyanútlan játékosokat.

Pengu természetesen nem magyarázza el, hogy hogyan sikerül pontosan előhívni a hibát, mert nem szeretné terjeszteni az előnyt, de ezt megteszik persze mások helyette. Úgy tűnik, hogy a hiba akkor kerül elő, amikor guggolásból felállva vesszük elő a gránátot vagy a C4-gyet. A hiba egyébként nagyjából 4 éve bent van a játékban.

 

Íme a csendes C4 eldobása 2018-ban:

 

Ami még rosszabb, hogy Pengu megkérdezte a többi Siege játékost, akik elmondták neki, hogy a hibát évek óta használják a profi szcénában. Pengu szerint a játékosok – beleértve a profikat is – nem jelentették a hibát a Ubisoft Siege csapatának. Valószínűleg az erről szóló Twitter bejegyzések, cikkek után hallani fognak róla.

A dolog egyébként felketette az érdeklődésesemet és kíváncsi voltam arra, hogy hasonló módon haltam-e meg tegnap. Így elővettem a visszajátszást, és elkészítettem nektek a következő kis klipet, ami bár nem ezt bizonyítja, de valóban nem hallottam az alattunk lévő C4-gyet. Pedig lentről hallani lehetett. Süket is lehetek persze, és a defuser hangja is bezavarhatott.

 

Szerinted javítani kéne a hibát, vagy te is szoktad használni?

https://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×