A román származású Mircea Popescu az elsőkként ismerte fel a Bitcoinban rejlő üzleti lehetőségeket, aminek köszönhetően ő lett a világ első és egyetlen BTC milliomosa.

Egyre több forrás erősíti meg a hírt, mely szerint 41 éves korában elhunyt Mircea Popescu, akit a legtöbben mint a Bitcoin báró ismerhetnek. Hírnevét tulajdonképpen annak köszönheti, hogy minden bizonnyal ő az az ember, aki a legtöbb bitcoinnal rendelkezik a világon – korábbi állítása szerint körülbelül 1.000.000 BTC lehet a tulajdonában.

Sikerét annak köszönheti, hogy nagyon korán, az elsők között elsőként ismerte fel a Bitcoinban való potenciált, és még a 2010-es évek elején befektetett a kriptovalutába. Emellett számos olyan vállalkozást indított, melyek Bitcoin-alapúak voltak, mint például a saját tőzsdéje, amire annak idején 20 BTC (akkor 100$) ellenében lehetett regisztrálni, de ő készítette a SatoshiDICE nevű szerencsejátékot is, amit nem kevesebb, mint 125.000 bitcoinért adott el.

Bitcoiner Mircea Popescu Dead By Drowning – Trustnodes

Mircea Popescu

Popescu üzleti és technológiai érzékét, tehetségét nem kérdőjelezheti meg senki és semmi, személye azonban elég megosztó volt. Híres volt a heves kitöréseiről, sokszor mondott nyilvánosan megbotránkoztató dolgokat, sőt, hiába rajongott a technológiáért, még „vadászatot” is indított a Bitcoin titokzatos atyjának, Satoshi Nakamato személyazonossága kiderítéséért is.

A halála körülményei nem teljesen ismertek, előbb ugyanis egy lengyel turista eltűnését jelentették a Costa ricai hírportálok, majd később csak annyival egészítették ki, hogy tragikusan vízbe fulladt valaki. Ezután már konkrétan a román Bitcoin maximalista haláláról számoltak be.

Az pontosan ugyan sosem talált megerősítésre, hogy Popescu valóban rendelkezett-e ekkora kripto-vagyonnal, avagy sem, a szakértők azonban úgy vélik, hogy nagyjából valós lehet az 1 millió BTC-s becslés. Ez pedig azt jelenti, hogy ő a világ első és egyetlen bitcoin milliomosa, aki most elképzelhetetlen mértékű vagyont hagyott maga után.

Többen emiatt félnek is, mivel nem tudni, hogy ezután mi lesz a hátra maradt kriptopénz sorsa. Ha Popescunak volt is örököse (amit nem ismert), nem tudni, hogy ő hogyan fog rendelkezni a pénzzel: megtartja, vagy esetleg dollárra váltja majd?! Utóbbi esetében ekkora mennyiség a piacra dobása akár komolyabb árfolyamzuhanáshoz is vezethet.

via – Gadgets, Teletica, MarketWatch

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×