Elon Musk dél-afrikai származású amerikai mérnök, vállalkozó és multimilliárdos innovátor, a világ egyik leggazdagabb embere.

Elon Musk talán joggal nevezhető korunk egyik legnagyobb üzletemberének és innovátorának, aki nap, mint nap azon van, hogy futurisztikus terveket valósítson meg. A világ egyik leggazdagabb embere a Surrey University díszdoktora, nevéhez fűződik a Zip2, az X.com, a PayPal, a SpaceX, a Tesla Inc., a SolarCity, a The Boring Company, a Neuralink vállalkozások, a Starlink projekt és a Hyperloop megtervezése.

Elon Musk, 1971. június 28-án született, így ma 50 éves.

Muskot gyakran nevezik úgy is, mint az Igazi Vasember, ugyanis több vonásban is nagyon hasonlít a képregényszereplőre: milliárdos, feltaláló és több meghökkentő üzleti vállalkozást is sikerre vitt. Sőt mi több, a Vasember 2. című filmben cameoszerepben (mint önmaga, Elon Musk) fel is tűnik, kezet fog Tony Starkkal, és megemlíti, hogy van egy elektromos repülővel kapcsolatos ötlete.

A Tesla modelljeinek sorozata Elon Musk terve szerint a SEXY szót adta volna ki, azonban a „Model E” neve „Model 3” lett, mert azt a nevet a Ford korábban bejegyeztette.

Elon Musk Tesla Roadstere a Tesla, Inc (korábban Tesla Motors) első generációs elektromos meghajtású gépkocsija, amelyet 2018. február 6-án a Space Exploration Technologies (SpaceX) cég Falcon Heavy rakétájával fellőttek a világűrbe. A SpaceX alapítójának Elon Musknak sportkocsijában az űrruhába öltöztetett Starman nevű bábu ült. A hangszórókból David Bowie Life on Mars? című száma szólt. A központi kijelző helyén, a legfeltűnőbb helyen pedig a „Don’t Panic”, (Ne ess pánikba!) felirat foglal helyet. Elon Musk fiatalkora óta rajong a Galaxis útikalauz stopposoknak című regénysorozatért. A könyvborítón szerepel a „Don’t Panic!” felirat, ami végül az autó műszerfalára került.

Elon Musk ráadásul köztudottan nagy gamer is, aki nem csak a régi retro játékok, de a The Witcher 3 és a GTA rajongója is. Sőt, tervei között van minél több gaming tartalom bevezetése a Tesla autóiba. Legutóbb például arról számolt be, hogy a Teslákban nagyjából olyan teljesítmény lakozik, mint egy PS5 konzolban. Aki tehát Teslát vesz, számíthat arra, hogy a jelenleg elérhető játékok mellett, még többet kap majd. Egyébként a Tesla hamarosan a PUBG Mobilban is megjelenik majd.

Te kedveled Elon Muskot?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×