Úgy tűnik, hogy váratlan és komoly hiba ütötte fel a fejét a Western Digital egyes külső eszközein. Váratlanul törlődnek az adatok.

Valljuk be őszintén, ha valaki külső tárolóeszközt vesz, azt alapvetően két okból teszi. Az egyik, hogy szeretné a fontos adatokat könnyen magával vinni, a másik, hogy szeretné a fontos adatokat biztonságban tudni. Nos, egyes Western Digital eszközöknél most az utóbbi nem csak nem lehetséges, de akár több évnyi mentés is elveszhet, egy ismeretlen hiba miatt.

A Western Digital My Book Live adattárolók adatai váratlanul törlődnek, aminek oka ismeretlen.

Ahogy arról az ArsTechnika nemrég beszámolt, a gyártó most azt kéri, hogy minden felhasználó húzza ki a kábelt a készülékből, egészen addig, amíg nem győződnek meg arról, hogy biztonságos használni azokat.

A hír szerint tegnap óta már 150-nél több felhasználó jelezte, hogy adatai egész egyszerűen törlődtek, most pedig arra sincs sok esély, hogy a gyártó vissza tudja állítani azokat.

Hogy pontosan mi okozza a váratlan törlést, azt a Western Digital szakértői sem tudják. Több felhasználó állítja, adatai akkor vesztek el, amikor az eszközön lefutott a gyári beállítások visszaállítása művelet.

Aki esetleg nem ismerné, az My Book Live olyan merevlemez-tároló, ami Ethernet-kábellel csatlakozik az internethez/hálózathoz. A felhasználók távolról is elérhetik az eszközt, külön felhőszolgáltatáson keresztül pedig be is tudják állítani. Az ötlet egyébként nagyszerű, de gondolom ezek után senki nem gondolkodott el azon, hogy vegyen egyet. Meg is értem…

https://leet.hu/termek/steelseries-apex-3-rgb-ip38-gamer-billentyuzet-64810/

×