Egy internetszolgáltató az ország egész területén blokkolta a Twitchet, állítólag azért, mert egyetlen szlovák streamer megsértette a törvényeket.

Példa nélküli dolgot tapasztalhattak tegnap a szlovák internetezők, ha be akartak lépni a Twitch oldalára. Ahelyett, hogy az oldal betöltött volna, a felhasználókat egy figyelmeztetés fogadta.

„Ezt a webhelyet letiltottuk, mert szerepel a szerencsejáték-felügyeleti hivatal által betiltott webhelyek listáján”.

A Zive szlovák honlap szerint a bíróság „elrendelte dDandis nevű szlovák streamer profiljának letiltását”, mert állítólag törvényeket sértett az internetes pókerezéssel. Szlovákiában ugyanis a törvények szerint nem lehet szerencsejátékot ilyen módon népszerűsíteni. A szlovák szerencsejáték-felügyeleti hivatal DDandis Twitch csatornáját tiltott webhelyként kezeli, sok más szerencsejáték-oldal mellett.

Az O2 volt az egyetlen internetszolgáltató Szlovákiában, amely teljesen blokkolta a Twitchet. Szlovák felhasználók szerint az O2 „blokkolta a teljes platformot az említett stream miatt”.

Mint később kiderült: a Twitch valóban csak az O2 szolgálatón keresztül nem volt elérhető. Bár a szerencsejáték-oldalak blokkolása nagyon gyakori dolog Szlovákiában, vélhetően ez az első alkalom, hogy egy tartalom miatt az egész platform tiltás alá került.

dDandis egyébként Twitch partner, alig több mint 35 000 követővel. Streamjei során online pókerezik, a Twitch dedikált „póker” kategóriájában. Reméljük, hasonló dolog miatt nálunk nem fogják az egész Twitch oldalát letiltani.

Azóta egyébként minden visszatért a normál kerékvágásba, az O2 levette a tiltást. Szlovák olvasók, mit tapasztaltatok?

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×