Ízig-vérig gamingre termett.

Amíg tavaly valóságos dömping volt az Xtrfy termékeiből, addig idén kissé lelassult a folyamat. Valószínűleg az év második felére tervezik az új paletta bevezetését, mindeközben megvalósult egy régi álom: a részletes tesztvideóiról ismert Rocket Jump Ninja, alias Zy megtervezte saját egerét, amit személyesen az Xtrfy gyártott le közös együttműködésük keretei között.

Na, de milyen az, amikor egy Youtube teszter csinál saját egeret? Erre bizony mi is kíváncsiak voltunk!

Doboz

Az Xtrfy szokás szerint minden jóval elárasztott bennünket. Szokás szerint ezúttal is kapunk egy köszönőlevelet, ami viszont még szívhez szólóbb, ugyanis személyesen Rocket Jump Ninja köszöni meg a vásárlást. Az útmutatók mellett egy extra PTFE talpkombót kapunk, mellé pedig egy szolid Xtrfy matrica is ott lapul a doboz mélyén.

Külső

Amikor a gyártók nagyon egyedi formával jönnek elő, akkor nagy rizikót vállalnak, hiszen kevesen mernek váltani egy teljesen ismeretlen alakzatra. Ennek megfelelően a merészséget már ki is pipálhatjuk a listán, az MZ1 ugyanis egy tipikusan újító külsőt visz az amúgy sem szürke egerek palettájára.

Az MZ1 egy vérbeli fingertip/claw egér. Ki-hogy szereti fogni. Az igazán kiskezűek tudják esetleg palm, azaz tenyeres fogással tartani az egeret. A formabontó újítás először szokatlan volt, tekintve hogy én inkább a palm fogású egereket kedvelem, viszont 1-2 nap után már teljesen ráállt a kezem.

Az MZ1 külsejét vizslatva feltűnik a mára rendkívül trendi lyukacsos forma, ami a súlycsökkentést segíti elő. Ezen felül érdekes módon RGB is került a fedélzet alá. Ez valószínűleg a marketingcsapat hozzájárulásával történt, tekintve hogy Zy nem igazán rajong ezekért, de természetesen ki lehet kapcsolni. Az RGB pedig egy jópofa dolog, aki szereti, annak ott a lehetőség villogni.

A talpak továbbra is úgy csúsznak, mint az RTX 3080-as szállítmányok

Szoftver ezúttal sincs, így az egér gombjaival érjük el a különféle beállítási lehetőségeket. Változtathatunk a színeken, sőt átállíthatunk minden szükséges beállítást (Polling Rate, DPI, stb..), sőt a görgő alatti gombot is átbindelhetjük az F11-re egy kapcsoló segítségével. Pöpec, de azért a szoftver továbbra is hiányzik a makrók és az egyszerűbb átláthatóság kedvéért.

Összehasonlítva az M42-vel, a forma teljesen eltérő, viszont több ponton is látszik a testvéri kapcsolat.

Teljesítmény

Elérkezett az igazság órája. Szokás szerint az OxyPilotban végeztük el a méréseket. Nagy meglepetésekre nem számítottunk, tekintve az Xtrfy hosszú ideje szereli már a top kategóriás Pixart 3389 szenzorral az egereit, ennyi idő alatt pedig megtanulták tökéletesen implementálni. Nézzük ezúttal mit produkált a tesztpadunkon a kicsike.

800 DPI mellett ikerült kicsivel a 4 m/s-os érték felé menni. Ez nagyjából a kétszerese annak, amit egy átlagos fps játékos otthon ránt. Ennek megfelelően nem fogjuk tudni szégyenbe hozni a jó öreg 3389-es szenzort.

 

 

 

A méréseket 1600-3200 és 16 000 DPI mellett is elvégeztük, de egyik esetben sem tapasztaltunk semmi szokatlant. A szenzor mindenhol hiba nélkül tette a dolgát és a legnagyobb rántásokat is pontosan lekövette. Az 1000 Hz-es, azaz 1 ms-os válaszidő sem kamu, az MZ1 végig tartotta az 1000 Hz-es Polling Rate-et, fennakadások nélkül. Csillagos ötös!

Érdemes még pár szót ejteni a kapcsolókról, az MZ1 ugyanis előválogatott Kailh GM 8.0-ás switchekkel felvértezve látott napvilágot. Ez nagyon hasonlít a népszerű Omronokhoz, viszont 20 millió helyett 80 millió leütést bír elviselni és a kapcsolás érzet is sokkal jobb, mint egy kínai Omron esetén. A japán Omron már más tészta, de az csak az aftermarket piacon érhető el. Ennek megfelelően a tartósságot is kipipálhatjuk, ha pedig hozzávesszük, hogy víz és porálló az egér, akkor duplán is kipipálhatjuk ezt a rubrikát.

Az Xtrfy MZ1 már elérhető a Leet webshopban.

Galéria

Köszönjük a tesztterméket az Xtrfy-nak!

 

Összefoglalás

Legendának született – Xtrfy MZ1 egérteszt


Szerzői értékelés

9

Az Xtrfy MZ1 egy igazán üde színfoltja a gaming egerek széles palettájának. Hasonló formával nem találkoztam még, épp ezért biztosan lesznek olyanok, akik imádni fogják. A teljesítményre sem lehet panasz, köszönhetően a felsőkategóriás belsőnek, gondolunk itt az előválogatott 80 millió klikket bíró Kalih GM 8.0-ás kapcsolókra, illetve a Pixart 3389-es szenzorra, ami a legvadabb rántást is képes lekövetni. A szoftver hiánya ugyanakkor kissé kiábrándító. Ettől függetlenül az MZ1 nagyon egyben van. Aki hosszabb távra gondolkozik és szeretne egy jó fingertip/claw egeret, annak remek választás.

top szenzor

egyedi forma

felsőkategóriás szenzor

80 millió klikkre hitelesített Kalih GM 8.0-ás kapcsolók

brutál csúszós talpak

(kikapcsolható) RGB világítás

ultrakönnyű

a doboz tele ajándékkal

borsosabb árcédula

nincs szoftver

az M42 kábele egy leheletnyivel rugalmasabb volt

Olvasói értékelés

0

×