A GoG nyári akcióján belül pár napig teljesen ingyen vágják az otthon árnyékában hűsölni próbáló játékosok után az egyik legjobb taktikai RPG-t.

A cyberpunk stílus kedvelőinek minden bizonnyal különösebben nem kell bemutatni a Shadowrun-t, ami a 80-as évek végén, 90-es évek elején tarolt az asztali szerepjátékosok körében. Nem sokkal később viszont videojáték adaptációt is kapott, ami minőségében képes volt felérni a remek elődhöz, ezzel együtt pedig bekerülni a taktikai RPG-k panteonjába.

A sorozat több videojátékos iterációt megélt már, egy idő után viszont méltatlanul félredobták, egészen 2012-ig, amikor egy lelkes rajongókból álló csapat Kickstarter-kampányba kezdett egy újabb játék megvalósításáért. A kitűzött összeg rendkívül hamar, alig több mint egy nap alatt össze is jött, majd egy évvel később meg is jelent a Shadowrun Returns.

A Returns tagadhatatlanul a klasszikus időket idézi, ami egy kifejezetten stílusos grafikával megáldott ízig-vérig hardcore körökre osztott taktikai RPG. Pont emiatt nehezen is ajánlható, de ha az ember rászánja az időt, akkor bizony egy egészen kiváló alkotáshoz, és egy kifejezetten mély (olvasnivalóval teli) világhoz lehet szerencséje. Ugyanez vonatkozik a „folytatásokra” is, a berlini Dragonfall-ra, és a Hong Kong-ra, amely ugyanannak az univerzumnak egy egészen más szegletét hivatott bemutatni.

Most pedig mind a három felvonásra tejesen ingyen csaphatunk le, hála a GoG-nak, ahol a nyári akciójuk keretein belül osztogatják a Shadowrun Trilogy-t.

A dologgal viszont nem árt sietni, ugyanis mindösszesen csak három napig lehet behúzni, az ingyenesség június 28-án véget ér. 

https://www.youtube.com/watch?v=OUyck1hMaIo

 

https://leet.hu/?s=zowie&post_type=product

×