Ha minden igaz, a terroristák már nem csak játékokat használnak, de külön játékokat is készítenek, hogy a fiatalokat befolyásolják.

Az FBI nemrég érdekes bejelentést tett a videojátékok és a terrorizmus kapcsolatával kapcsolatban. Alekszandr Bortnyikov, az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSB) vezetője a kilencedik moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián (MCIS) tartott beszédében arról mesélt, hogy a terroristák bizony videojátékokban kívánják elérni a fiatalokat, amihez elvileg már saját verziókat is készítenek.

„A terroristák számítógépes játékokat készítenek, amelyekben terrortámadásokat szimulálnak.”

Counter-Strike – illusztráció

Az FSB vezetője megjegyezte, hogy a fiatalokat különösen veszélyezteti a terroristák hatása, többek között a közösségi oldalakon folytatott pszichológiai meggyőzéssel és a népszerű multiplayer játékok voice-chatje révén – írja a Sputniknews.

„Ráadásul az iszlamista csoportok már elérték azt a szintet, hogy megalkotják az ilyen játékok saját verzióját, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy ne csak hangkommunikáció útján befolyásolják a potenciális támogatók elméjét, hanem bevonják őket olyan játékokba, melyek terrorista támadást szimulálnak” – mondta Bortnyikov.

Az MCIS egyébként egy éves fórum, amelyen megvitatják a nemzetközi katonai ügyek sürgős kérdéseit és tendenciáit. Idén közel 50 ország védelmi minisztériumainak, nemzetközi szervezeteinek képviselői és nem kormányzati szakértők vesznek részt.

Borítókép: ARMA

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×