Hét hosszú fejlesztéssel eltöltött év után végre megjelenési dátumot kapott a Left 4 Dead alapjaira épülő Aliens: Fireteam, amire nem kell már sokat várni.

A kooperatív „henteldék” – ahogy én hívom őket – jó ideje el vannak hanyagolva, legalábbis a Lef 4 Dead második része óta nem volt olyan, amelyik kielégitő minőségben tudta volna megközelíteni azt a minőséget. Teltek és múltak az évek, a műfaj pedig az Xbox One és PS4 generációval hibernálódott, hogy aztán 2021-ben páros lábbal rúgja ránk az ajtót.

Itt van rögtön a Back 4 Blood, ami nem csak a L4D eredeti fejlesztőitől érkezik, de nem titkolt szándékuk feltámasztani vele a Valve részéről méltatlanul elhányt sorozatot – de legalábbis a szellemi örökösévé válni. Aztán érkezik egy annál valamivel komplexebb darab, a hányattatott sorsú Rainbow Six: Quarantine, ami már Extraction néven fut, és a méltán népszerű Siege egyik LTM-jéből nőte ki magát.

Aztán itt van még nekünk az Aliens: Fireteam is, ami ugyanerre a koncepcióra épülő eszeveszett xenomorf-gyilkolást ígér. Ezek közül eddig csak az Aliens játék nem kapott még megjelenési dátumot.

Ez változott meg ma, ugyanis bejelentették, hogy a Fireteam Elite augusztus 24-én jelenik meg PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series konzolokra és a Steamen PC-re.

 

A legjobb az egészben, hogy nem teljes áron fogják árulni, mindösszesen 40 dollár/euró, vagyis körülbelül 14.000 magyar forintunk fogja bánni, ha irtani akarjuk a vérszomjas idegeneket. Mindez persze annak fényében, hogy „csak” egy egyszerű kooperatív hentelde még talán érthető is, de a hét éves fejlesztési időt tekintve mindenképpen egy főhajtásra okot adó dolog.

A játékban, a fentiekkel ellentétben kevesebben, összesen hárman próbálhatunk meg túlélni a 20-féle xenomorfot felvonultató hordák ellen. A másik nagyobb különbség, hogy nem belső, hanem külső – TPS – nézetből gyilkolhatunk. Pár hónappal ezelőtt az amerikai IGN-nek lehetősége volt 25 perc játékmenetet is rögzíteni belőle (lentebb csekkolhatod), és igaz, hogy a megjelenésig még sok minden változhat, nagyjából láthattuk, hogy mit fogunk kapni ezért a nyomott árért.

A játékot a Cold Iron Studios készíti, akiknek ez lesz az első jegyzett fejlesztése, emiatt ne is üljünk túlzó elvárásokkal elébe. Mindenesetre a stúdió vezetője, Craig Zinkievich nem volt rest azt mondani, hogy ez lesz az az Alien játék, amire a rajongók már oly régóta ácsingóznak.

 

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×