A PUBG Mobile Indiában többek között azért szűnt meg, mert a kormány szerint a játék adatokat küldött Kínába. Az új kiadás is ezt tette, de már vége.

Talán ti is hallottatok már arról, hogy a PUBG Mobile Indiában tiltás alá került, aminek többek között az volt az oka, hogy az indiai kormány szerint a játék felhasználói adatokat gyűjt, majd azokat kínai szerverekre továbbítja. A PUBG Mobile ezzel hatalmas játékosbázist vesztett. A Krafton mindenképp szerette volna a PUBG élményt eljuttatni az indiai játékosok számára, így egy teljesen új játékot készítettek, kizárólag az indiai játékosok számára.

A közelmúltban jelent meg a Battlegrounds Mobile India a bétatesztelők számára. A játék hivatalosan még nem jelent meg Indiában.

 

Nem telt el egy hét a játék korai hozzáférésű kiadása óta, a PUBG Mobile indiai változata máris célkeresztbe került. Az IGN legfrissebb híre szerint a Battlegrounds Mobile India Androidos verziója valószínűleg felhasználói adatokat küld kínai szerverekre – a Tencent által működtetett hongkongi Proxima Betára.

Elvileg néhány indiai játékos vette észre, hogy a játék adatokat küldött és fogadott a pekingi China Mobile Communications kiszolgálókon, a hongkongi Tencent által működtetett Proxima Beta szervereken, valamint a Microsoft Azure szerverein, amelyek Mumbaiban és Moszkvában találhatók. Egy csapat egy olyan alkalmazást telepített Android-telefonjaira, ami segít megtudni, hogy egy adott eszköz mely szerverekkel kommunikál.

Beállították, hogy naplózza az összes olyan szervert, amellyel a Battlegrounds Mobile India kommunikál a játék során. Bár a Battlegrounds Mobile India szolgáltatási feltételei kimondják, hogy a játékosok személyes adatait Indiában és Szingapúrban található szervereken tárolják és kezelik, azt is megemlíti, hogy a vállalat „átadhatja adatait más országoknak” a „törvényi előírások érdekében”. Ám ha az adatok kínai szerverekre kerülnek, az problémát jelenthet.

2020. szeptember 2-án az indiai kormány betiltotta a PUBG Mobile-t és további 117 kínai alkalmazást. A játék betiltásának legfőbb oka az volt, hogy a Tencent Games kínai.

A Krafon máris lépétt

Nem sokkal azután, hogy a cikk megjelent és kezdett kirobbanni a botrány, a Krafton máris megtette a szükséges lépéseket. Frissítették a Battlegrounds Mobile India játékot, hogy az ne kommunikáljon többet kínai szerverekkel. Ezt szintén a tesztelők vették észre, ám a Krafton külön sehol nem jelezte a frissítést. Az IGN most felkereste a fejlesztőket a dologgal kapcsolatban.

Az indiai adatvédelmi törvények parlamenti bizottságának elnöke és a BJP országgyűlési képviselője, Meenakshi Lekhi Twitteren kérte az Elektronikai és Informatikai Minisztériumot, hogy „vizsgálják ki az ügyet”.

https://twitter.com/M_Lekhi/status/1406621250202472448

Hát, nincsenek jó helyzetben az indiaiak, akik egész egyszerűen csak PUBG Mobile-ozni szeretnének.

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×