Az ASRock arra számít, hogy a GPU-bányászat iránti kereslet még ebben az évben visszaesik.

Az ASRock arra számít, hogy a GPU-szállítások 2021 második negyedévében növekedni fognak a globális alkatrészhiány és a kínai kriptopénz-bányászati kereslet várható csökkenése ellenére.

Az ASRock úgy véli, hogy a GPU-k elérhetősége javulni fog 2021 második felében, mivel az ellátási lánc korlátai enyhülnek, ami remélhetőleg némi nyomást gyakorol majd az árakra.

Kína jelenleg a globális kriptopénzbányászati hardverek iránti kereslet nagy részét adja, de a korlátozások bevezetésével ez a kereslet várhatóan drasztikusan csökkenni fog. Az Ethereum is várhatóan még ebben az évben áttér a Proof-of-Stake rendszerre, ami szintúgy drasztikusan csökkenteni fogja a bányászat jövedelmezőségét.

Ezek a lehető legjobb hírek azoknak, akik új gépet akarnak építeni a közeljövőben.

Már régóta hallani az új LHR videokártyákról és a Kína döntéseiről a kriptovalutával kapcsolatban, de jó látni, hogy egy nagyobb cég is ki meri állitani a videokártyák árának csökkenését.

Személyesen is érint a téma, mivel már jó ideje új gépet szeretnék vásárolni, de termesztésen mikor máskor jöhetett volna egy piaci összeomlás.

Ti is szeretnétek már új videokártyát beszerezni?

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×