Végre itt a nyár, ez sokak számára a jó hosszú játékokat jelenti a haverokkal, de mégis mennyi az annyi?

Mostanában megpróbálunk kicsit interaktívabb cikkeket írni, hogy lássuk a magyar játékosok véleményét. Most, hogy megérkezett a nyár, és annyira pokolian meleg van, hogy legszívesebben ki sem tennénk a lábunkat az otthon „hűséből” egész nap. Tudjuk, hogy sokak számára itt az ideje a hosszabb játékidőnek.

Ennek apropójából fogalmazódott meg bennünk egy fontos kérdés. Mégis mennyi az annyi?

Hány óra az, amit MAXIMUM egy nap játékra fordítasz?

Kíváncsian várjuk az eredményeket, hiszen míg néhányan a napi 12 órát sem találják soknak – innen üdv a Rust playereknek -, addig mások 1-2 óra után feladják a dolgokat.

Nézzük, mennyi az annyi?

Mennyit játszol a nyáron egy nap alatt?

1-2 óra.
2-4 óra.
4-6 óra.
6-8 óra.
8-10 óra.
10-12 óra.
Több mint 12 óra.

 

Persze fontos, hogy néhány tanáccsal is ellássunk benneteket a nyári gamelést illetően:

Gamer Beginner’s Guide a nyárra

Transcription – A Beginner's Guide – McGowan Transcriptions

Amit a legtöbbször hallhattok szinte mindenhonnan, hogy ne üljetek egész nap a gép/konzol előtt. Nyilván ez lenne a legjobb, de én ilyet nem fogok mondani, ha pedig már így teszel, akkor legalább csináld “jól”.

Az nyilván nem jó, ha két és fél, három hónapon keresztül megállás nélkül, minden nap meredsz a képernyőre, szóval ne tedd! Elsőre hülyeségnek fog tűnni, de! a játékidődet hangold össze az időjárás előrejelzéssel. Komolyan! Nézd meg, hogy a héten mikor lesz a legmelegebb, sőt, az sem árt, ha alkalomadtán lecsekkolod az UV-térképet is. Amikor a legmagasabb értékeket látod, jobb, ha nem fekszel ki a strandra napozni, ilyenkor talán nem lesz olyan nagy baj, ha otthon maradsz gamelni, meg hát magyarázható is.

Ha már tényleg egész nap ezt az elfoglaltságot választod, akkor nem árt az ülőalkalmatosságot is precízen kiválasztani, hiszen a nem megfelelő testtartás komoly problémákat tud okozni – erről már írtam korábban, szóval olvassad el azonnal! Meg hát amúgy sem ajánlatos egész nap egy pózba vágva lenni, ezért minimum óránként állítsd meg a játékot kicsit mozgasd át magad,

tarts legalább 15-20 perces szüneteket. A hátad, a derekad, a nyakad és a szemed is megköszöni.

LEVEL UP

Do You Know How to Level-Up? | Solutions By JoyGenea

Ha a fentieket be tudod tartani, az már félsiker. Ha ezen is túl tudsz lendülni, akkor pedig még szintet is léptél! Itt már bizony nem fogod megúszni a napfényt, a mozgást és a strandot.

Napi hasznos: Mivel a játékkal töltött óráidat a legmelegebb napokhoz igazítottad, olyan nagy problémát nem fog okozni a megfelelő idő kiválasztása az otthon elhagyására. Ilyenkor az egyik legnépszerűbb úti cél a strand, ahová mindenképpen vigyél magaddal fényvédőt és/vagy naptejet (meg a Nintendo Switchet, vagy mobilon a Game Pass-t)!

Szóval, ott tartottunk, hogy játékok. Ha alapvetően sokat játszol, akkor feltehetőleg sokat is ülsz egy helyben. Ez azért is fontos, mert nem pont ez a pozíció a legjobb a “bícsbádi” eléréséhez, így ha nyár végére nem akarsz felszedni néhány plusz kilót, akkor fontos a sport és az étkezés is.

Bizony, nem úszod meg ezt a cikket sem anélkül, hogy sportól és kajáról hallanál. De egyébként tényleg nagyon fontos: ha nem sportolsz, de ellenben sokat játszol, akkor kétszer is gondold át a strandon hirtelen jött lángos ötletét. A megfelelő értend és a folyadékfogyasztás rendkívül fontos, de ha teheted, akkor iktass be a napjaidba néhány aktív mozgással töltött órát is.

A Youtube például tele jó és viszonylag rövid sportvideókkal, amikkel akár otthon is simán letolhatsz pár edzést. Ezzel elkerülöd a rettegett banyapúpot, amit aztán még nehezebb lesz eltüntetni, mint megelőzni.  

Mindennél fontosabb azonban a megfelelő időbeosztás, amivel jól gazdálkodva nem csak szórakozva, hanem tartalmasan és értékesen is töltheted a nyári szünidőd.

Pár nap múlva bemutatjuk az adatokat, hogy mennyire vagytok kockák…

Borítókép: Linus Tech

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×