Mindenkinek szüksége van egy apára még a videojáték karaktereknek is.

Mivel ma (minden évben június harmadik vasárnapján) ünneplik az apák napját, úgy gondoltuk néhány témához illő tartalommal kedveskedünk nektek – ma megnézünk néhány menő apukát, egyenesen a játékvilágból.

Hiszen a videojátékok szereplőinek is szüksége van a szülőkre, nem?!

1. Joel (The Last of Us)

Joel egész történetét a The Last of Usban az apaszerepe határozza meg. A játék prológja már azzal megalapozza, hogy Joel mennyire szereti a lányát, Sarah-t, amikor megmutatja, hogy kihúzza őt egy égő autóból, és átviszi a civilizáció összeomlásán. Ez egy kemény apamozdulat, de Joel a játék vége felé felülmúlja önmagát.

Miután Joel elveszíti Sarah-t egy indulatos katona miatt, az egész élete és az egész ország darabokra hullik. Reményt talál Ellie-ben, egy fiatal lányban, aki immunis a fertőzésre, amely az emberiség többi részét is pusztítja, és láthatóan immunis arra a hidegvérűségre, amit Joel tanúsít iránta. Lassan ő lesz az a pótlólagos lány, akit Joel sosem akart, és a The Last of Us végére Joel természetes apai ösztönei visszatérnek. Amikor Joel rájön, hogy Ellie nem fogja túlélni az eljárást, amellyel a gyógymódot akarják kivonni a testéből, ámokfutásba kezd, orvosokat és katonákat gyilkol, hogy megvédje „lányát”. A hamisítatlan apaság egy pillanatában Joel az emberiséget ítéli halálra, hogy megmentsen egy lányt.

2.Kratos (God of War)

Bár Kratos kezdetben nem hajlandó a fiát, Atreust a nevén szólítani (ehelyett az azonnal memeképes „fiú” szót választja), a jég Kratos szíve körül megolvad, ahogy megtanulja elfogadni önmagát és a fiát. Ez egy szívmelengető történet, tele szörnyek legyőzésével.

 

Kratos talán nehezen tud érzelmileg kötődni a fiához, de Atreust egyértelműen szereti. Melyik más apa vinné fel a fiát malacháton egy meredek sziklafalra? Persze, lehet, hogy nem tudja elérni és megvigasztalni a fiát (sem fizikailag, sem érzelmileg), de Kratos akkor apáskodik, amikor a legfontosabb. Egy pillanat alatt harcba ugrik, hogy megvédje Atreust, és a szeretetét az egyetlen módon fejezi ki, amit tud: dühvel és erőszakkal.

3.Harry Mason – Silent Hill 1 és 3

Ha nem ismered Harry Masont, akkor még fiatal vagy. Az első Silent Hill játékban szó szerint a poklot járta meg, hogy megtalálja a lányát. Oké, először is elvesztette a lányát, de az a tény, hogy Silent Hillben mindenhol kereste őt… szerintem kitüntetést érdemel!

Harry Mason és a lánya

Harry egy igazi rosszfiú. Semmi sem zavarta meg. Hátborzongató denevérlények. Semmi gond. Késes zombi gyerekek. Csak rajta. Nem volt olyan dolog, amivel Harry Mason ne harcolt volna meg, hogy megmentse a lányát. Na, ez nekem jó srácnak tűnik. Hol jelentkezhetek örökbefogadásra? Silent Hillben? Oké, passzolok.

4.John Marston – Red Dead Redemption

Amikor az emberek a nagyszerű videojáték-apákra gondolnak, gyakran felmerül John Marston neve. A (többnyire) becsületes ember, aki semmi másra nem vágyik, mint a békés életre. Valójában az egész Red Dead Redemption lényege, hogy John hazatérjen szerető feleségéhez és imádott fiához.

John Marston és családja

Persze azért akarjuk, hogy John legyen az apánk, mert a békére törekvése során mennyire kirívóan rosszarcú. Nem sok olyan apát ismerek, aki vakrészegre issza magát, majd banditákat gyilkol. De a jó öreg John igen. Mindezt azért, hogy a családjával lehessen. Isten áldjon meg, John.

5. Lee – Telltale Games: The Walking Dead

A kakukktojásunk. Ő egy férfi, aki úton van a börtönbe, miután gyilkosságot követett el, amit folyamatosan megbán. De Lee nem volt hidegvérű gyilkos – hacsak nem zombiról van szó. Bűnei miatt jogos vagy sem, Lee végül találkozik az apokalipszis egy másik túlélőjével, a nyolcéves Clementine-nel. Látva, hogy mennyire veszélyessé válik a világ, és felismerve, hogy Clementine teljesen egyedül van, Lee magára vállalta, hogy nemcsak Clementine túlélését, hanem a boldogságát is biztosítja.

Lee és Clementine

Szó szerint minden, amit a játékos a játékban tesz, a túlélésükért van, legfőképpen Clementine-ért. Mindketten segítik egymást a túlélésben, de Clementine inkább Lee gyors gondolkodására, bölcsességére, kedvességére és bátorságára támaszkodik, hogy megvédje őt. Ahogy a játék vége világossá teszi, Lee mindent megtesz Clementine biztonságáért, függetlenül attól, hogy ez mit jelent számára.

Ha van olyan apuka akit lehagytunk a listáról, akkor kommentekbe nyugodtan írjatok le nekünk kire gondoltok.

https://leet.hu/?s=chibi&post_type=product

×