Idén ünnepli a 25. évfordulóját az egész világot meghódító Tamagothci, ami ez alkalomból a pályafutása legnagyobb megújulását kapja az új modellel.

A 90-es és 2000-es éveket világszinten letaroló Tamagothci idén tölti a 25 életévét, melyet a Bandai egy egészen izgalmas revízióval ünnepel. A kis, gondozásra szoruló és játékra vágyó zseblények a pályafutások során több mint 82 millió példányban találtak gazdára, ez idő és mennyiség alatt pedig több átalakuláson is keresztül mentek, de alapvetően viszont mindig maradtak a zsebre rakható tojás koncepciónál.

Hamarosan viszont minden megváltozik, ugyanis a Bandai a fontos évfordulós alkalomhoz közeledvén bemutatta a legújabb modellt, a Tamagotchi Smart névre keresztelt „okosórát”. Mindez azért is egy érdekes koncepció, mert a Tamagotchi valójában két szó összekapcsolásából ered, ami magyarra fordítva „Tojás Órát” jelent. A különbségek szerencsére nem merülnek ki annyiban, hogy az új modellt immár a csuklónkon hordjuk, számos remek új funkciót is kapott.

Az egyik ilyen például a hangfelismerés, amit a bemutatóban úgy demóztak, mintha képesek lennénk beszélgetni a kis kütyüben éldegélő lényünkkel. Ahogyan lehet vele zenét is hallgatni, ahogyan lépésszámláló is került bele, de a korral haladva érintőképernyővel érkezik már. Az egyik legizgalmasabbnak azonban a közösségi funkciók tűnnek, amivel a saját és a barátaink lényét ismertethetjük össze, így ők is összebarátkozhatnak, „beszélgethetnek” és játszhatnak egymással.

És még az időt is mutatja!

 

Az új Tamagotchi – a hagyományoknak megfelelően – először csak Japánban jelenik meg, a 1996-ban megjelent legelső modellek előtt tisztelegvén idén november 23-án. A nemzetközi megjelenésről egyelőre nem szól a fáma, de ha tippelnem kellene, akkor azt mondanám, hogy 2022. május 1-én (vagy előbb) jöhet errefelé is, tartva az évfordulós dátumokat.

Az első változatok 7480 japán jenbe, körülbelül 20.000 magyar forintba fognak a boltok polcaira kerülni.

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×