A Facebook még több kontrollt ad a csoportok adminjainak, hogy hatékonyabban tudják szűrni a közösséget mérgező kommenteket és személyeket.

Nagyon úgy tűnik, hogy a Facebook végre megelégelte a toxikus, szélsőséges, gyűlölködő kommentelőket, és a jövőben sokkal keményebben lép majd fel velük szemben. Pontosabban a csoportok adminjai, akik egy új frissítést követően nem csak a közösséget mérgező hozzászólásokat fogják tudni sokkal hatékonyabban szűrni, hanem komoly kontrollt is kapnak az ezeket ontó személyek tevékenysége fölött is.

Mindez a gyakorlatban úgy néz majd ki, hogy az adminok az új posztok alá érkező hozzászólásokat, illetve a kommentekre érkező válaszok számát is korlátozhatják – egy bizonyos időre, de akár egy maximális limitet is beállíthatnak. Sőt, a csoportok kezelői megjelölhetik majd a „kártékony”, toxikus alakokat is, akiknek így láthatóvá is válik, hogy az illető hányszor tett, vagy tesz kifogásolható megjegyzéseket a bejegyzések alatt, és hányszor kellett megregulázni, esetleg törölni a posztját miatta.

Továbbá a Facebook már teszteli a „konfliktusjelentő”, moderálást segítő rendszerét is, ami azonnal értesíti az adminokat, „ha a csoportjukban vitás vagy egészségtelen beszélgetések zajlanak” – írja a közösségi platform.

Továbbá kommentek moderálására szolgáló eszközökkel egészíti ki az automatikus „Admin Assist” funkciót is, amely lehetővé teszi az adminok számára, hogy korlátozzák az új csoporttagok vagy új Facebook-felhasználók kommentjeit. A funkció lehetőséget ad az adminoknak arra is, hogy bizonyos típusú tartalmakat, például a promóciós linkeket tartalmazó bejegyzéseket teljesen letiltsák.

De nem minden fenékig tejfel az adminoknál sem!

A csoportok kezelőinek eddig is volt lehetőségük a toxikusság szűrésére, ezekkel az új eszközökkel azonban sokan úgy gondolják, hogy túlzott kontrollt kapnak – úgy pedig pláne, hogy korábban is volt hasonlókkal probléma. A Facebook ugyan megelőlegezi a bizalmat az adminisztrátoroknak, az aggodalmaskodásokat figyelembe véve bejelentették, hogy nekik is komoly büntetésre kell számítaniuk, ha nem tartják be a vállalat szabályait és „irányelveit”. Pontosabban és többek között: nem élhetnek vissza a hatáskörükkel.

Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban szigorúbb büntetéseket fognak kiszabni azokra a csoportokra és adminokra, melyek és akik nem tartják be a felhasználási feltételeket, sőt akár teljes egészében törölhetik is a csoportjaikat – nagyságtól, aktivitástól függetlenül.

Hogy ez a gyakorlatban mit is jelent pontosan, nem tudni, de előrebocsátom, hogy elsősorban a kifejezetten szélsőséges és gyűlölet-kampányokra építő csoportokra gondoltak. Ez a fejlesztés mindenképpen egy jó dolog, legalábbis azokban a csoportokban, ahol egyébként is egészséges beszélgetések és viták folynak, becsületes és lelkiismeretes adminokkal, ott ugyanis továbbra sem áll fenn a kilúgosodás veszélye.

via – Facebook, Engadget

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×