Egy Tesla tulajdonos szerint fia még egy éves sincs, de már annyira kiismeri magát a technológiában, hogy el is költött némi pénzt.

Sokat írtunk már nektek olyan esetekről, amikor egy nagyon fiatal gyerek rengeteg pénzt költ el a szülők bankkártyájával, például a Fortnite-ben, V-Bucks-ra. Azt hiszem a mostani eset még ezt is felülmúlja. Egy Tesla tulajdonos anyuka most azt állítja, hogy 10 hónapos kisfia olyan ügyesen kiismeri magát a technológiai dolgokban, hogy komoly összeget költött el az autó applikációján keresztül.

10.837 dollárt, nagyjából 3 millió forintot költött el a kisgyerek.

A kisfiú nem volt rest ugyanis berendelni egy masszív frissítést az autóhoz, ami a teljes önvezető üzemmódot tartalmazza. Mire a szülők észrevették, addigra túl késő volt, nem lehetett visszamondani, a frissítés pedig meg is érkezett az autóra. Egy videó is felkerült a TikTokra arról, hogy az autó magát vezeti.

@stayfitstaylitWell our son decided we needed the self driving package we debated on before ??? #tesla #teslaworld #ohno #foryou #fyp♬ Oh No – Kreepa

Természetesen az eset több kérdést is felvet

Először is furcsa dolog azt állítani, hogy egy 10 hónapos gyerek szándékosan rendelte meg a Tesla kiegészítőt. Valószínűleg nem figyeltek rá, hogy mit nyomkod össze az érintőképernyőn, és véletlenül sikerült megvennie a frissítést.

További kérdés, hogy egy ilyen hatalmas összegű vásárlásnál hogy nem lehet észrevenni a tranzakciót? Furcsa, hogy nem küldött értesítőt a bank, nem kellett semmilyen azonosítás, vagy jóváhagyás. Egyelőre persze csak az anyukától ismerjük a történetet, szóval nem ilyen egyszerű ez.

Fejlődés

Bár valóban nagy vita folyik a szülő felelősségéről a modern eszközöket, különösen a mobiltelefonokat illetően, valójában az új generációk számára már minden hétköznapinak számít. Ezek a gyermekek a körülöttünk lévő érintőképernyők, online lehetőségek világába nőnek bele, ahol pillanatok alatt elérnek mindent, nem ismerve annak súlyát. Hogy ez jó, vagy rossz, azon persze lehet vitatkozni, de az biztos, hogy lassan valóban nem lepődhetünk meg azon, hogy a gyerekek jobban kezelik az okoseszközöket, mint mi.

A 10 éves Fortnite playerek is rendre rájönnek, hogyan húzzák le anyuci bankkártyájáról a pénzt, hogy V-Bucks-hoz jussanak. Vajon mi lesz ennek a fejlődésnek az eredménye?

Te mit tennél, ha ekkora összeget költene „véletlenül” a 10 hónapos gyereked?

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×