Az Anduril nevű védelmi és hadiipari vállalat akkora befektetést kapott, hogy már szuperkatonákat ígér az Egyesült Államoknak.

A modern hadászat egyre inkább fókuszba helyezi az embert és a mesterséges intelligenciát – esetleg a kettő kombinációját, melyek jelenleg olyan fejlesztésekkel büszkélkedhetnek, amik néhány évtizeddel ezelőtt még bőven a sci-fi filmes kategóriába csúszott volna.

Akadnak már önvezérlős drónok és szuper fejlett éjjellátók, most viszont az Oculus VR alapítója, Palmer Luckey és a Twitter korábbi vállalati stratégiáért felelős alelnöke, Elad Gil még ezeknél is többet ígérnek. A hadászattal mindkettejüket egyetlen cég, a szupergyorsan fejlődő Anduril köti össze, amelybe több másik vállalattal és üzletemberrel karöltve pont most fektettek 450 millió dollárt.

Az Anduril olyan, a lehető legmodernebb harcászati technológiákkal kísérletezik – és fejleszt, mint többek között a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás, a számítógépes látás, különböző érzékelők fúziója, az optika és az automatizálás, vagy a robotika.

Palmer a sikeres befektetői tőkeinjcekciót követően odáig ment, hogy legyőzhetetlen technomancer szuperkatonákat ígért az Egyesült Államoknak és szövetségeseinek.

Az a küldetésünk, hogy átalakítsuk az Egyesült Államok és szövetségeseink védelmi képességeit a mai harctereket alakító technológiákkal, beleértve a mesterséges intelligenciát, a gépi tanulást, a szenzorfúziót és az autonóm rendszereket” – mondta az Anduril társalapítója és vezérigazgatója, Brian Schimpf.

A vállalat valóban szupergyorsan ér el hihetetlen üzleti sikereket. Kevesebb mint három év alatt vált kísérleti programból nyilvántartásba vett programmá – ez a nemzetbiztonsági területen a leggyorsabb programváltás 7 évtized óta. Persze fejlesztésekben sem maradnak el, hiszen a Ghost 4 típusú autonóm drónjukért repüléstechnológiai innovációs Edison-díjat is nyertek, jelenleg pedig terepmunkát végeznek az amerikai és brit hadsereggel.

Egyelőre – és nyilvánvalóan – nem tudjuk, hogy milyen elképesztő új eszközökön dolgoznak Palmerék, de ha hihetünk az ígéreteinek, akkor ez fogja elhozni az „újgenerációs” katonaságot.

via – Tweaktown, Medium

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×