A Valorant rajongók hamarosan a megjelenés előtt kipróbálhatják a játék újdonságait, hiszen hivatalosan érkezik a nyilvános tesztszerver.

Úgy tűnik, hogy a Riot Games egyre több időt és energiát fektet a Valorant fejlesztésébe. Ebbe természetesen egyre jobban szeretnék bevonni a játékosokat is, hogy a cím olyan irányt vegyen, ami a közösség számára is elfogadható. Így, sok más játékhoz hasonlóan

a Riot elindítja a PBE (Public Beta Environment) szervert.

 

Ez azt jelenti, hogy ahogy például a Rainbow Six: Siege esetében is, még a frissítések megjelenése előtt ki lehet próbálni a tervezett újdonságokat. A tesztszeren történő frissítés kipróbálása után a fejlesztők a közösség visszajelzéséből is láthatják a problémákat, így azok nem akkor derülnek ki, amikor már bekerültek az éles játékba. Ezzel együtt kiküszöbölhetők azok az esetek is, amikor egy frissítés nem segíti, hanem hátráltatja a játékosok eredményeit és élményét. Ez tehát azt jelenti, hogy a PBE szerveren minden még be nem került, de fejlesztés alatt álló frissítés kipróbálható lesz, még mielőtt az véglegesen bekerül a játékba.

„Ez magában foglalja az ügynökök és a fegyverek változásait, a játékrendszert és az egyéb olyan frissítéseket, amelyeket általában a Patch Notes tartalmaz” -írta a Riot.

A tesztszervert használó játékosok a frissítésről visszajelzést is küldhetnek a fejlesztőknek, így ha valami nekünk nagyon nem tetszik, talán nem is kerül be. A Valorant tesztszerver 2021. július 9-től indul, ám először csak korlátozott számú játékos lehet rajta. Vagyis először csak az észak-amerikai játékosok élvezhetik (szokás szerint).

Remélhetőleg idővel bárki, bárhol kipróbálhatja majd a tesztszervert, hogy előre tudjuk, milyen változásokra számíthatunk. Te örülsz a bejelentésnek?

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×