Kiderült, hogy az NVIDIA nem gyárt többé Turing architektúrát, de ez nem azt jelenti, hogy videokártya-hiány lesz.

Állítólag az NVIDIA belső értesítést adott ki a board partnereknek (AIC), hogy még ebben a hónapban módosítja, jelen esetben korlátozza a GeForce RTX 2060 grafikus kártyák kínálatát. Ez továbbra is egy nagyon népszerű SKU az NVIDIA kínálatában.

GeForce RTX 2060

Amikor az RTX 30-as sorozat elindult, az NVIDIA megpróbálta növelni ennek a Turing modellnek a gyártását, a népszerű gyártási költségei miatt. Számos feltámasztási kísérletet láttunk ebből az SKU-ból, kissé módosított, gyakran egyszerűsített hűtési kialakítással (más szóval, hogy olcsóbbá tegyék). Az NVIDIA szempontjából ez a modell az RTX 2060 SUPER-től eltérően TU106 GPU-val rendelkezik, amely kisebb és olcsóbban gyártható. Valóban jó ötlet volt a globális GPU-hiány kezelésére.

 

Az NVIDIA belső közleményt ad ki az AIC-knek, Forrás: Board Channels

 

A Board Channels fórumokon megjelent belső értesítés állítólag arról szól, hogy az NVIDIA még ebben a hónapban korlátozza a modell kínálatát. A gyártó ezután a gyártási kapacitást az RTX 30-as sorozatra fogja átállítani – áll az üzenetben. Valószínűleg érdemes megjegyezni, hogy a TU106-ot a TSMC gyártja, míg az RTX 30-as sorozatú GPU-kat a Samsung. A gyártási kapacitás azonban valószínűleg a teljes ellátási láncra vonatkozik, beleértve a GPU-kat, az alkatrészeket és a memóriacsomagokat (amelyeket gyakran a GPU-kkal együtt, ömlesztve, alacsonyabb áron értékesítenek). Ezek mindegyike még mindig globális hiánytól szenved .

Ez azt jelenti, hogy esélyünk lehet beszerezni egy RTX 30-as szériás kártyát?

Igen, hiszen a Lite Hash Rate modellek bevezetése ebben a hónapban, a Cryptominig Processor (CMP) sorozat közelmúltbeli bejelentésével kombinálva, fokozatosan segíthet csökkenteni a bányászok érdeklődését a GeForce RTX sorozat iránt.

Forrás: ITHome, Wccftechhttps://leet.hu/termekek/pc/pc-hardver/pc-videokartya/

×