Már most nyáron fejest ugorhatunk a Pokémon Unite-ba, ami a League of Legends legújabb és legkeményebb riválisa is lehet.

Úgy gondolom, kellő magabiztossággal jelenthető ki, hogy amihez a Pokémonnak köze van, az potenciálisan sikerre van ítélve. A nagy és jól csengő név persze nem számít sokat, ha egy alapvetően hibás portékára sütik rá, a Nintendo eddig különösen jó érzékkel választotta ki az alapot hozzá – főleg, ha játékról van szó.

A Pokémon GO sikerét látva pedig egyáltalán nem lehet nyugodt a Riot Games, még úgy sem, hogy a League of Legends sok-sok éve betonbiztos alapokon áll. A Pokémon Company – ahogyan ígérte – újabb részleteket árult el a tavaly bejelentett Pokemon Unite-ról, ami a LoL és a DOTA2 mintáján egy zsebszörnyes MOBA lesz.

Az említett játékok és a Pokemon Unite között azonban van néhány szignifikáns különbség. Amíg például a League of Legendsben az a cél, hogy „fedezzük” az ösvényeket és tornyokat, majd Nexust romboljunk, addig a Pokemon Unite-ban a fő cél az ellenséges pokémonokkal való harc és a pont/gólszerzés, melyekért pontokat kapunk. Az a csapat, amelyik a meccs végére több pontot ér el, értelemszerűen nyert.

Akárcsak egy hagyományos MOBA-ban, a mérkőzések során a pokémonok szintet lépnek és fejlődhetnek is. A zsebszörnyeket öt kategóriába sorolhatjuk: Támadó, Védekező, Gyorsító, Support és Vegyes – ezeket pedig érdemes alaposan kitapasztalni majd.

 

A Pokémon Unite free-to-play modellel jelenik meg, de már a tavalyi bejelentéskor hangsúlyozták, hogy lesz benne mikrotranzakció. Ilyen formában pokémonokat oldhatunk majd fel, illetve befizethetünk a „szezonbérletre” is – ezeket a Unite saját valutájával, az Aeos Gems-el oldhatunk fel. Mondanom sem kell, hogy ezért valódi pénzzel kell fizetnünk, viszont más F2P játékhoz hasonlóan itt is lesz két játékkal és challengekkel szerezhető ingyenes valuta, az Aeos Coins és Aeos Tickets (bőkezűségre viszont ne számítson senki).

Elsőre talán úgy tűnhet, hogy a Pokémon Unite alapvetően nem szándékozik szembeszállni a népszerű mobákkal, a rangsorolt versenymód még megkavarhatja a dolgokat. Ezzel ugyanis igen könnyen kinőheti magát a játék, a koncepció legalábbis adná magát esportnak is.

A Pokémon Company végre megjelenési dátumot is megosztott: 2021. júliusában érkezik Nintendo Switchre, míg 2021. szeptemberében mobilplatformokra is megjelenik.

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×