A Rockstar bejelentése szerint bizonyos platformokon idén végleg leáll a GTA Online szolgáltatás. Ideje máshol játszani a klasszikus játékot.

Talán mondhatjuk, hogy a Grand Theft Auto Online örök, hiszen a játékosok egyszerűen képtelenek megunni, a GTA RP pedig egy új műfajt is megteremtett a videojáték-világon belül. A GTA online része egyébként már 8 éve működik és érkezik a következő generációs konzolokra is. Így talán épp az ideje, hogy egyes platformokon viszont szépen bezárja kapuit.

A Rockstar Games bejelentette: PlayStation 3 és az Xbox 360 rendszeren a Grand Theft Auto Online 2021. december 16-án leáll.

 

A Rockstar Games weboldalán található blogbejegyzésben részletesen kifejtették a bezárás okait. A szolgáltatás megszűnik ezeken a konzolokon, mivel a fejlesztők mostantól inkább a PlayStation 5, az Xbox Series X és a PC verzió fejlesztésébe fektetik az időt és az energiát. A statisztikák követése a Rockstar Games Social Clubon keresztül szintén leáll, a játékosok szeptember 15-től nem vásárolhatnak Shark Cardokat az elavult konzolokon.

Aggódni nem kell, mivel ez a PlayStation 4, Xbox One és PC, sőt az újabb konzolok játékosait nem érinti.  Ezen kívül ez nem lesz hatással a Grand Theft Auto 5 sztori módjára, ami persze ugyanúgy játszható majd a régi konzolokon is.

Érdekes módon, a rajongók válaszai alapján a fenti döntés nem jelent sokak számára nagy problémát, de az jól látható, hogy a rajongók már egyre inkább a GTA 6 megjelenését követelik. Várunk, Rockstar.

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×