A Wizard with a Gun ötlete az AK-47-et tartó Gandalf képből ered, de sokkal több lett annál. Az egyik legüdébb színfolt az E3 palettáján.

Az E3 számomra majdnem minden téren csalódás volt, de azt is mondhatnám, hogy az utóbbi idők egyik leggyengébb expója volt. Azt a néhány csoda érdemét azonban egyáltalán nem szeretném elvitatni, melyek képesek voltak egy kis színt vinni a kissé megfáradt eseménybe.

Több más kisebb-nagyobb csoda között az egyik ilyen a Wizard with a Gun volt, ami nem csak a kiemelkedően egyedi látványvilágával, hanem magával az eszement koncepciójával is felhívta magára a figyelmet. A játékot fejlesztő csapat egyik vezetője, Patrick Morgan például elárulta, hogy tulajdonképpen a játék teljes ötletét az a világhíres mém adta, melyen Gandalfot látjuk egy AK-47-essel a kezében. Ennek végül a Harry Potter varázspálcáit fegyverekre cserélő videó adta meg az utolsó lökést a tényleges megvalósítás felé.

 

Ha le is maradtatok volna a Devolver Digital előadásáról, ahol bemutatták, egészen biztosan rájöhettetek már, hogy a játékban egy mágust alakítunk, aki fegyverrel varázsolja el az ellenfeleit – a túlvilágra. A Wizard with a Gun elég sokat merít a Don’t Starve Together-ből, amit akkoriban (2016) a még négyfős csapat elég sokat játszott. A játék első verzióját aztán egyetlen hét alatt dobták össze, viszont kiadó és büdzsé hiányában határozatlan időre parkolópályára tették.

Aztán 2019-ben jött a Devolver, akinek annyira megtetszett az elborult ötlet, hogy hajlandóak voltak beállni mögé. Azóta kalapálják komolyabban a játékot, ami végül legalább annyira komoly lesz, mint amekkora poén. A játék térképe minden újrakezdéskor teljesen más lesz, ami egy olyan poszt-apokaliptikus fantasy világba repít majd, ami a varázslók miatt lett olyan, amilyen. Az emberek nem is nagyon bíznak a mágusokban és mágiában, akik így egy teljesen új, hibrid varázslási formát, a „gunmacy-t” találták ki.

Minden mást elmond a stílusos előzetes, ami után nehéz nem tűkön ülve várni rá:

A Wizard with a Gun valamikor 2022-ben fog megjelenni PC-re és Nintendo Switchre, és nagyon reméljük, hogy legalább olyan jó lesz, mint amilyen elvetemült!

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×