Ha a Google számításai bejönnek, azzal egy új utat mutathat a fizikális értékesítésnek is.

Az elmúlt egy, másfél évben még inkább elmozdultunk az online vásárlások felé, amiről sokan úgy gondolják, hogy egyszer a fizikális üzletek végét jelenti majd. Sokat lehetne elmélkedni ezen, az azonban tény, hogy mind az online, mind pedig a fizikai vásárlásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, és alapvetően ezért is gondolom úgy, hogy mindkét formátumnak van helye – jelene és jövője.

Nagyjából ezt a tézist erősíti meg a Google, ami június 17-én, tehát a mai napon nyitotta meg az első fizikai üzlethelységét New York-ban. Mindez azért is különleges, mert a Google (a fejlesztőinek és egyéb munkatársainak fenntartott irodáin kívül) ezidáig csupán a digitális térben létezett.

Az üzletükkel azonban nem csak betörni kívánnak a fizikális értékesítés világába, hanem követendő példát is állítani neki.

 

Az üzlet kialakítását – legyen szó a felhasznált anyagokról, bútorokról és eszközökről – a fenntarthatóság jegyében tervezték meg. A legtöbb alapanyag, amit felhasználtak felelős  és fenntartható forrásból származik, újrahasznosított anyagokból, a bútorokat egy helyi bútorkészítővel készíttették fából és parafából, ahogyan az összes lámpatest is energiatakarékosak.

Google offers a look into its first permanent Google Store in New York

A bolt valójában egy közösségi élményház, a Google is ennek jegyében alakította. A cél az volt, hogy a betérők a lehető legotthonosabb környezetben próbálhassák ki a vállalat termékeit és szolgáltatásait. Az áruházban természetesen lesznek interaktív gyakorlati részek, ahol a vásárlók kipróbálhatják a legújabb Pixel telefonokat és készülékeket, de lesz egy külön tér a workshopoknak és eseményeknek, lesz egy Google Nest szoba, egy Google Stadia szoba (itt videojátékokkal játszhatunk), egy Google Pixel szoba, ahol különböző kamerákat lehet kipróbálni.

Sőt! Workshop jellegű helyszíni Pixel mobiltelefonjavításra is be lehet majd térni.

Mindebből látható, hogy a Google nem egy egyszerű pláza letisztultságú üzletet nyitott. Sokkal inkább egy kézműves-jellegű üzlet-közösségi tér hibridet, ahová az ember nem csak vásárolni és kütyüket kipróbálni térhet be. Engem legalábbis eléggé emlékeztet a kisebb, úgy pedig emberközpontúbb kreatív dizájner boltok megoldásaira.

Ha pedig a Google számításai bejönnek, azzal akár egy új utat mutathat a nagyobb cégek fizikális értékesítésének is.

Google offers a look into its first permanent Google Store in New York

Google offers a look into its first permanent Google Store in New York

Google offers a look into its first permanent Google Store in New York

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×