A Battlefield-.sorozat már régen felhagyott a botok használatával, a legújabb részben viszont visszatérnek – de megvan ennek az oka.

Egy mezei multiplayer játékban talán-talán nem olyan meglepő dolog, ha botokkal, vagyis a mesterséges intelligencia által irányított ellenfelekkel (vagy társakkal) futunk össze, a Battlefield játékok esetében azonban már régóta nem találkozhattunk velük. A legújabb, 2042 hadszíntereire vezénylő etapban viszont egészen biztosan össze fúj majd a szél nem élő játékosokkal, vagy ahogyan a fejlesztők fogalmaztak: AI Soldier – katonákkal.

Mindezt persze azoknak, akik kicsit is jártasak az online multiplayer világában nem nagyon kell magyarázni, a DICE azonban úgy érezte, hogy érdemes lehet tiszta vizet önteni a pohárba. Sokan ugyanis nem teljesen értették, hogy ha az előző jó pár részből ki tudták hagyni a botokat, akkor most mégis miért van rájuk szükség?!

Nagy háborúk, kemény döntéseket követelnek!

A DICE fejlesztői nyilván nem csak úgy, hasraütés szerűen döntöttek a dologról. Mivel az Battlefield 2042-ből ezúttal kimarad az egyjátékos kampány, bőven volt idejük az összes figyelmüket a többjátékos módokra fordítani. Ezért – illetve az újabb generációs konzolok miatt – a sorozat legnagyobb csatáit vívhatjuk majd meg a 2042-ben, az eddigi legnagyobb pályákon.

A next-.gen masinákon ugyebár 128 játékos eshet majd egymásnak a beígért gigászi térképeken. Ez azonban nem jelenti egyenesen azt, hogy lesz is ennyi játékos, aki meccset keres, ezért ha a rendszer nem talál elegendő vállalkozó szelleműt, akkor a maradékot AI katonákkal tölti majd ki. Ez a régi gépeken is hasonlóképpen fog működni, annyi különbséggel, hogy ott a maximális játékosszám 64 főre korlátozódik.

A fejlesztők ezzel szeretnék elkerülni az „elnépteledés” érzését, mivel ha éppen kevesebben vagyunk a pályákon, annál tovább is tart megtalálni egymást. Viszont nem csak hézag betöltésre lesznek alkalmasak a botok. Mint a legtöbb hasonló játékban, úgy az új BF-ben is indíthatunk majd offline meccseket ellenük, sőt, ha csapatban játszanánk a haverokkal is lesz erre lehetőség – természetesen. 

A rendszernek ez lenne hát az oka és célja, de azért arról sem érdemes megfeledkezni, hogy pont a maximális játékosszám miatt nem lesz megoldható a generációk közötti játék, így a crossplay lehetősége is korlátozódik.

A Battlefield 2042 október 22-én jelenik meg PC-re, Xbox Series X|S-re, PlayStation 5-re illetve PS4 és Xbox One-ra.

via – GamesRadar

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×