Néha bizony az egér hatékonyságát is befolyásolhatja, hogy mennyire tiszta az egérpadod. Íme egy tipp, hogy hogyan tisztítsd ki.

Volt idő, amikor az egerek mechanizmusa miatt elengedhetetlen volt az egérpad használata. Amikor bejöttek a lézeres egerek, sokan azt gondolták, hogy az egérpadoknak leáldozott, hiszen minden felület alkalmas lehet arra, hogy az egér használható legyen. Nos, ma már tudjuk, hogy ez nem teljesen igaz, és főleg gamerként elengedhetetlen egy jó egérpad. Sokszor viszont alábecsüljük annak fontosságát, hogy milyen állapotban van az egérpad.

Több okból sem mindegy tiszta-e ez egérpadod!

Az egér és az egérpad kapcsolata

Mint azt gondolom tudjátok, az egérpad alapvetően két fontos dologban segíti az egeret: az egyik a jobb súrlódás, illetve a pontosság. Amikor videojátékokkal játszunk, az egér használata rendszeres, így folyamatosan szükség van arra, hogy könnyen mozgathassuk az egeret, illetve az mindig a lehető legpontosabban működjön. Ezt bizony a kosz befolyásolhatja. Ezért érdemes megtisztítani rendszeresen az egérpadot.

Hogyan tisztítsd?

Természetesen a tisztításnak több módja is lehet, de a legfontosabb, hogy alapos legyen. Ha általában a gépednél eszel-iszol, rendeszes szennyeződés kerülhet az egérpadra, ami ha hiszed, ha nem, befolyásolni fogja az egér működését. A szennyeződések ugyanis megváltoztatják az egérpad felületét, amivel változhat az érzékelés. ezért érdemes többször leporolni, lemosni az egérpadot.

Ha a rendszeres tisztítás mellett úgy érzed, szükség van egy alapos tisztításra is, akkor az egész egérpadod bő vízben kell kimosnod.

Fontos: nem érdemes az egérpadot mosógépben mosni, hiszen a tisztítás során megsérülhet a pad felülete. Javasolt a kézi tisztítás, akár mosóporral, mosógéllel, és szivacs használatával. Természetesen mindezt óvatosan, hogy ne befolyásoljuk az egérpad érzékeny felületét.

A mosás után érdemes áttörölni az egérpadot, hogy még a szárítás előtt minél több vizet kiszívjunk belőle. Így az egérpad felülete olyan lesz, mint újkorában.

Az egér tisztítása is fontos

A kosz ezenfelül az egéren is szennyeződéseket gyűjt. Nézd csak meg az egered alját: bármilyen kosz, por kerül az egérpadra, az felgyülemlik az egér aljának egyes pontjain, például a csavaroknál, tappancsoknál, sőt akár az érzékelőknél.

Ezért rendszeresen figyelj arra, hogy az egér alja, sőt teljes felülete tiszta legyen. Ezt praktikusan egy fülpiszkálóval és némi alkoholos tisztítószerrel tudod megtenni.

Na, neked mennyire koszos általában az egérpadod?

https://leet.hu/?s=xtrfy&post_type=product

×