Hivatalosan is elindult 2021 nyári szünete, amikor végre egyre több időt lehet tölteni kedvenc hobbinkkal, a játékokkal. Íme pár tipp a nyárra.

Hivatalosan is kezdetét vette a 2021-es nyári szünet, hiszen június 15. (kedd) az utolsó tanítása nap idén.

Elkezdődött a nyári szünet, ami 2021. szeptember 1-ig (szerda) tart.

Többet lehet játszani

Mivel ez azt jelenti, hogy végre nem kell az iskolaidőhöz igazítani a beosztást, elindulhatnak a gaming maratonok. Késő estig is lehet csapatni, illetve akár reggel/délelőtt is el lehet indítani a single játékokat, még az esti multizások előtt.

Íme pár friss játékajánlat a nyári szünetre:

Chivalry 2

 

Jani és Pisti a TheVR csatornán épp most játszanak ezzel a friss háborús, abszolút multi középkori játékkal. Most biztos, hogy a haverok benne lesznek a maratonban.

Ninja Gaiden: Master Collection

 

Aki szerette a Ninja Gaiden játékokat, azoknak kihagyhatatlan, ahogy azoknak is, akik imádnak mindent, ami japán. Ráadásul most külön öröm lesz a teljes kollekciót kijátszani, hiszen nem zavarhat meg benne semmi.

Természetesen most még több idő lesz az olyan címekre is, mint a Warzone, melynek hamarosan indul a 4. évada, illetve a Valorant, a CS:GO, a Fortnite és a Rainbow Six: Siege, aminek szintén tegnap indult az új szezonja. Sok újdonsággal készültek nekünk a fejlesztők a nyárra, elég csak a rengeteg E3 bejelentésre gondolni.

Gondolom – remélem – sokan akadnak az olvasóink között olyanok, akiknek ez a hét szó szerint egy ünnepség, hiszen a nyárias időjárással együtt érkezett el az iskolai tanidő vége. Jól is van ez így kérem, mindenkire ráfér egy kis pihenés, igaz, ez nagyban függhet a kézhez kapott bizonyítvánnyal arányos szülői elégedettség mértékétől. Az abba foglalt jegyek függvényében ítélhetik ugyanis „könyörtelen” napi házimunkára a hirtelen megannyi szabadidővel rendelkező fiatalságot.

És ha már szabadidő! Ha itt vagy, akkor előrebocsátom, hogy szereted videojátékokkal is mulatni az időd. Ugyan már ‘tizenakárhányéve’ nem volt részem iskolai szünidőben, azért van fogalmam arról (saját tapasztalat), hogy a videojáték imádata ilyenkor elég könnyen szélsőséges irányokat vehet.

Gondolok itt arra, amikor a higiéniára fittyet hányva az adott gép és játék előtt görnyedve töltjük az egész napot, vámpírként szisszenve fel fájdalmasan a reggel beszűrődő napsütésre.

Az persze egyáltalán nem probléma, ha pár órára hagyod magad elveszi a játékok rengetegében, a megfelelő arányok betartása rendkívül fontos. Ezért is gondoltuk úgy, hogy leírunk pár – általunk hasznosnak vélt – tanácsot, melyekkel megfelelő szinten tarthatod a gaming – való élet képzeletbeli mérlegét.

Gamer Beginner’s Guide a nyárra

Transcription – A Beginner's Guide – McGowan Transcriptions

Kezdjük is a legalapvetőbb dolgokkal. Amit a legtöbbször hallhattok szinte mindenhonnan, hogy ne üljetek egész nap a gép/konzol előtt. Nyilván ez lenne a legjobb, de én ilyet nem fogok mondani, ha pedig már így teszel, akkor legalább csináld „jól”.

Az nyilván nem jó, ha két és fél, három hónapon keresztül megállás nélkül, minden nap meredsz a képernyőre, szóval ne tedd! Elsőre hülyeségnek fog tűnni, de! a játékidődet hangold össze az időjárás előrejelzéssel. Komolyan! Nézd meg, hogy a héten mikor lesz a legmelegebb, sőt, az sem árt, ha alkalomadtán lecsekkolod az UV-térképet is. Amikor a legmagasabb értékeket látod, jobb, ha nem fekszel ki a strandra napozni, ilyenkor talán nem lesz olyan nagy baj, ha otthon maradsz gamelni, meg hát magyarázható is.

Ha már tényleg egész nap ezt az elfoglaltságot választod, akkor nem árt az ülőalkalmatosságot is precízen kiválasztani, hiszen a nem megfelelő testtartás komoly problémákat tud okozni – erről már írtam korábban, szóval olvassad el azonnal! Meg hát amúgy sem ajánlatos egész nap egy pózba vágva lenni, ezért minimum óránként állítsd meg a játékot kicsit mozgasd át magad,

tarts legalább 15-20 perces szüneteket. A hátad, a derekad, a nyakad és a szemed is megköszöni.

LEVEL UP

Do You Know How to Level-Up? | Solutions By JoyGenea

Ha a fentieket be tudod tartani, az már félsiker. Ha ezen is túl tudsz lendülni, akkor pedig még szintet is léptél! Itt már bizony nem fogod megúszni a napfényt, a mozgást és a strandot.

Napi hasznos: Mivel a játékkal töltött óráidat a legmelegebb napokhoz igazítottad, olyan nagy problémát nem fog okozni a megfelelő idő kiválasztása az otthon elhagyására. Ilyenkor az egyik legnépszerűbb úti cél a strand, ahová mindenképpen vigyél magaddal fényvédőt és/vagy naptejet (meg a Nintendo Switchet, vagy mobilon a Game Pass-t)!

Szóval, ott tartottunk, hogy játékok. Ha alapvetően sokat játszol, akkor feltehetőleg sokat is ülsz egy helyben. Ez azért is fontos, mert nem pont ez a pozíció a legjobb a „bícsbádi” eléréséhez, így ha nyár végére nem akarsz felszedni néhány plusz kilót, akkor fontos a sport és az étkezés is.

Bizony, nem úszod meg ezt a cikket sem anélkül, hogy sportól és kajáról hallanál. De egyébként tényleg nagyon fontos: ha nem sportolsz, de ellenben sokat játszol, akkor kétszer is gondold át a strandon hirtelen jött lángos ötletét. A megfelelő értend és a folyadékfogyasztás rendkívül fontos, de ha teheted, akkor iktass be a napjaidba néhány aktív mozgással töltött órát is.

A Youtube például tele jó és viszonylag rövid sportvideókkal, amikkel akár otthon is simán letolhatsz pár edzést. Ezzel elkerülöd a rettegett banyapúpot, amit aztán még nehezebb lesz eltüntetni, mint megelőzni.  

Mindennél fontosabb azonban a megfelelő időbeosztás, amivel jól gazdálkodva nem csak szórakozva, hanem tartalmasan és értékesen is töltheted a nyári szünidőd.

Nagyon jó pihenést nektek, kommentben írd meg, hogy TE mivel fogsz játszani a nyáron.

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×