A 84 éves öreg brit farmer, aki meditatív videóival millióknak hozott nyugalmat a hétköznapjaiba. Sokan úgy gondolják, hogy ilyen lehet egy Jedi mester.

Az internet, az okostelefon és a különböző tartalommegosztó platformok széleskörű elterjedésének köszönhetően olyanok is látszódhatnak a világon, akiknek erre azelőtt sohasem volt lehetőségük. A közösségi platformok – legyen szó a Twitterről, a Facebookról, a Twitchről, vagy a Youtube-ról – megkérdőjelezhetetlen pozitívuma, hogy olyan embereket ismerhetünk meg általa, akikkel valószínűleg máskülönben soha nem találkoztunk volna.

Ebbe a merítésbe persze azok is bele tartoznak, akiket amúgy a hátunk közepére sem kívánnánk. Alapos és megfelelő szűréssel viszont olyan emberekre is bukkanhatunk, mint a 84 éves John Butler, aki időtlen idők óta (1949) egy Bakewell-i farmon éldegél békésen.

Az úriember 2016-ban egy interjú után döntött úgy, hogy belevág a videókészítésbe, bár elmondása szerint akkor még azt sem nagyon tudta, hogy mi végről való az internet. Nagy tervei nem voltak, meditatív és nyugtató videókat akart készíteni, melyekben történeteket mesél és tanácsokat ad a nézőinek – kicsit ASMR-féle stílusban.

Mára pedig a Youtube egyik legkedveltebb figurája lett, akinek a videóira milliók képesek pillanatok alatt elengedni magukat.

Az öreg John is csak ennyit akar: hogy a nézői egy kicsit lassítsanak a hosszú napjuk után, képesek legyenek lazítani. Úgy gondolja ugyanis, hogy a mostani felgyorsult világban az egyik legnagyobb nehézséget a pihenés okozza – történetesen az, hogy az emberek nem tudják hogyan kell csinálni.

A bácsi ugyan nem rendelkezik PewDiePie, vagy Logan Paul nagyságú feliratkozóval, videóinak több százezrek mondanak köszönetet a világ szinte minden tájáról. A közönségének egy része még a koronavírus-járvány megfékezendő nagy lezárások és korlátozások ideje alatt talált rá, akik mondhatni minden videója alatt kommentekben mondanak köszönetet neki, amiért tartotta bennük a lelket.

Az öregúr szerit van valami nyugtató hatású a hangjában, amit hallva az emberek valamiért könnyebben tudnak relaxálni, könnyebben oldódnak a belső feszültségeik. Azt nem tudja, hogy miért van így, de ha ezzel segíthet, akkor örül neki, hogy megteheti.

A rendkívüli öregúr Youtube csatornáját IDE BÖKVE találjátok, alább pedig egy barátságos videót nézhettek megtőle.

Az emberek kérdéseket tesznek fel nekem, és én igyekszem a legjobb tudásom szerint válaszolni rájuk. Lehet szó a depresszióval való megbirkózásról, a szerelemről vagy az élet bármely más nehézségéről. Nem nevezném magam spirituális gurunak, de sokan így vannak vele. Egy átlagos embernek tartom magam, aki sok hibát követett el, és remélhetőleg tanult valamit útközben.” – mondta a Derbytelegraph-nak egy interjúban John, akit sokan a „legjedibb” Jedi mesternek tartanak, akit valaha láttak.

 

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×