Egy friss statisztika megmutatja, hogy a CS:GO és Valorant játékosok egy része bizony egy harmadik játékot is játszik. Egy battle royale címet.

Létezik egy battle royale játék, ami 2019 elején robbant be, és ami egy új játékmódja segítségével új távlatokat nyitott az EA számára. Megjelent ugyanis nemrég az Apex Legends Arenas módja, ami két csapatot állít egymással szembe, 3v3 formátumban. Vagyis kikerült a battle royale elem, és egy klasszikus kompetitív FPS játékmód érkezett.

Az új Apex Legends játékosok több mint harmada játszik CS:GO-t és Valorantot.

 

 

Newzoo (szakértői szintű) adatai azt mutatják, hogy az Apex Legends májusban 12,8 millió havi aktív felhasználót vonzott be PlayStation, Xbox konzolokon és 9,78 milliót PC-n. Az Apex az Arenas módnak köszönhetően 784 ezer új játékost szerzett. A játékmód bevezetése tehát jó döntésnek bizonyult az EA részéről. A statisztikai adatok azonban több egy érdekes tényre is rávilágítanak.

Íme egy diagram arról, hogy az Apex, CS:GO és Valorant játékosok hogyan fedik egymást. (Amerikai, angliai, német és francia játékosok alapján.)

Amit ebből látni érdemes:

  • Mielőtt az Apex-ben megjelent az új játékmód, az PC-s Apex játékosok 38%-ka szintén játszott CS:GO, Valorantot vagy mindkettőt.
  • Az átfedés azt bizonyítja, hogy az Apex új módja olyan élményeket az a CS:GO és Valorant játékosoknak, melyet ezekben a játékokban is megkapnak.
  • Ráadásul a Valorant és/vagy a CS: GO játékosok 37%-ka nem játszott Apexet a mód megjelenése előtt, ami azt jelzi, hogy az Arenas új lehetőségeket nyithat meg a játék előtt.

Mit is jelent ez?

Csupán annyit, hogy jelenleg úgy fest, az Apex Legends új játékmódja új lehetőségeket nyithat meg azok előtt, akik szeretik a csapatalapú FPS játékmódokat. Azok, akik eddig teljesen elégedettek voltak a CS:GO és/vagy a Valorant gameplay-jel, most hasonló élményeket kaphatnak az Apex Legends-ben is, ami köztudottan inkább a battle royale műfaj kedvelőinek készült.

A statisztika azt mutatja, hogy a CS:GO és Valorant játékosok, akik korábban sosem vettél elő a játékot, most szívesen vetik bele magukat. Még az is lehet, hogy a jövőben tovább nő az Apex Arenas játékosok száma, azáltal, hogy a CS:GO és Valorant playerek egyre szívesebben vetik bele magukat.

Te kipróbáltad már az Apex Arena módját?

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×