Tech/Tudomány

Az Nvidia lemond a Windows 7 és 8 operációs rendszerről

Az Nvidia azt állítja, hogy bár a régebbi Windows-verziókhoz továbbra is elérhetőek lesznek a biztonsági frissítések, a jövőben az illesztőprogramok kizárólag a Windows 10-re vonatkoznak majd.

Ha GPU-ról van szó, alapvetően két cég van, amely sarokba szorította a piacot: Az AMD és az Nvidia. Miközben a világ arra vár, hogy a chiphiány orvosolja magát, hogy az emberek valóban vásárolhassák az új hardvert, most arról beszélnek, hogy az utóbbi vállalat a jövőben megszünteti a Windows régebbi verzióihoz nyújtott támogatást, ami rossz hír lehet egyes felhasználók számára.

AMD és az Nvidia

Az Nvidia hivatalos weboldalára nemrég feltöltött bejegyzésben a technológiai óriás bejelentette, hogy 2021 októberétől a termékeihez tartozó saját fejlesztésű Game Ready meghajtók kizárólag a Windows 10 felhasználók számára lesznek elérhetőek. Bár a Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszerekhez 2024-ig továbbra is elérhetőek lesznek a biztonsági frissítések, a vállalat megszünteti a támogatást a mindenütt jelenlévő operációs rendszer ezen régebbi verzióihoz.

De ez mit jelent azokra nézve akik még Windows 7 vagy 8 operációs rendszert használnak?

A poszt szerint a Game Ready meghajtók 2021 augusztus végéig még elérhetőek lesznek. Az első patch, amely már csak a Windows 10-et támogatja, október 4-én érkezik. Ez azt jelenti, hogy azok, akik még a régebbi operációs rendszereket használják, egyelőre még hozzájuthatnak a Game Ready Driver frissítésekhez. De van egy konkrét időhatár, hogy ez mikor ér véget.

Nvidia Game Ready driverek

Ez általában jellemző a technológiai iparra. A cégek gyakran nyomulnak előre a korszerűbb területre, ami sajnos rossz hír azok számára, akik még régebbi hardvert vagy szoftvert használnak.

Összességében fontos leszögezni, hogy bár az Nvidia megszünteti a Windows 7, 8 és 8.1. Game Ready támogatását, ez vitathatatlanul annak köszönhető, hogy maga a Microsoft is megszüntette ezen operációs rendszerek támogatását. A GPU-chipek gyártója a jelek szerint a jövő felé akar tekinteni. Azzal, hogy hivatalos támogatást kínál az olyan termékekhez, mint a legújabb GeForce RTX 3080 Ti, ami azt jelenti, hogy a régebbi szoftvereket hátrahagyja. Sajnos úgy tűnik, hogy a technológia egyszerűen így működik, de addig is a Windows régebbi verzióinak felhasználói egy rövid ideig még kapnak biztonsági frissítéseket.

Továbbá a Windows 7-et vagy újabb operációs rendszert futtató felhasználók továbbra is ingyenesen frissíthetnek a Windows 10-re digitális licenc segítségével, ha fontos, hogy továbbra is megkapják a legújabb illesztőprogram-frissítéseket és fejlesztéseket.

Mit gondoltok, ha eddig nem tetted meg akkor, tényleg ideje váltani Win7-ről?

DV

Korábbi cikkek

Egy igazán egyedi, elfeledett FPS-t hoztak vissza a halálból a rajongók

2024.04.15. - Az utóbbi években néhány FPS játék sikere miatt nagy divat lett lövöldözős címet…

1 perc telt el azóta...

Teljes káoszt okozott a 2okos Balázs Kicknél, az úttesten is állt a tömeg

2024.04.14.  - Ahogy nem is olyan rég mi is beszámoltunk róla, elképesztő módon lepte meg…

14 óra telt el azóta...

2 millió forintot szórt szét egy magyar influenszer a Deák téren

Bódi Dániel 2024.04.14. - Lehet, hogy a Mobilfox közösségi médiás tevékenysége nem különösen egyedi, vagy…

15 óra telt el azóta...

9 év után megtalálták a legjobban elrejtett titkot is a The Witcher 3-ban

Bódi Dániel 2024.04.14. - Lehet velem vitatkozni arról, hogy melyik a valaha készült legjobb videojáték,…

16 óra telt el azóta...

Újraindítják minden idők egyik legjobb szuperhősös sorozatát, a Hősöket

Bódi Dániel 2024.04.14. - A cím olvasatán menten a szívükhöz kapó Hősök ősrajongók számára egyszerre…

17 óra telt el azóta...

4 remek videojáték, amit már sehol sem tudsz megvenni | 2.

Bódi Dániel 2022. 11. 15. - Mint újságíró és ex-fejlesztőpalánta általában a játékok legális forrásból…

22 óra telt el azóta...