Sajnos a Valorant már a béta óta tele van rengeteg toxic játékossal, és ezen a rendszer sem segít. Ma átnézünk egy ötletet, ami talán megoldást adhatna erre a problémára.

A toxikus viselkedés egy rendkívül kellemetlen téma, amellyel bármelyik többjátékos játékgyártónak meg kell küzdenie. A Valorant játékosai még mindig megoldást szeretnének erre a problémára.

A játék megjelenése óta a hangkommunikáción keresztül bántalmazott játékosok nagy visszhangot keltő esetei vitákat váltottak ki a toxikus viselkedés kezeléséről. A népszerű streamer Imane „Pokimane” Anys és a sakksztár Andrea Botez is találkozott már ezzel a problémával a múltban. Pokimane videót készitett róla mig Andrea Botez abbahagyta a játékot.

Pokimane Solo VALORANT élménye

https://www.youtube.com/watch?v=yvz_UxV5sFc

 

A Riot biztosította a játékosokat, hogy tervezik a toxikus viselkedés visszaszorítását, de hogy ez hogyan fog megvalósulni, az még nem világos.

Keeoh felvetése azonban arra sarkallta a játékosokat, hogy megvitassák, miként küzdhetnének a szóban forgó probléma ellen.

 

Június 12-én Keeoh tweetelt egy tervet, amelyben azt javasolta, hogy a Valorant vegyen példát az Overwatchról, és adjon hozzá „jóváhagyásokat vagy dicsérő értékeléseket”.

Ebben a rendszerben a játékosok dicséretet kaphatnának azért, mert „jó csapattársak”, proaktívak vagy egyszerűen csak „sportszerűek”. Minél több ilyen minősítéssel rendelkezel, annál valószínűbb lenne, hogy azonos szintű dicsérettel rendelkező emberekkel állsz sorba – hasonlóan a CSGO „bizalmi faktorához”.

 

Ez nem oldja meg a toxicitást, de megoldja azoknak az embereknek, akik pozitívak, motiváltak, és jó kommunikatív csapattársakat szeretnének” – tette hozzá. „A toxikus vagy negatív csapattársak más toxikus vagy negatív csapattársakkal játszhatnak„.

Olyanok, mint a Team Liquid streamer Jonas ‘AverageJonas’ Navarsete és a korábbi Overwatch profi Ludvig ‘Luddee’ Håkansson is támogatták a rendszert, utóbbi „jó kezdetnek” nevezte a probléma megoldását.

Ez a módszer közvetlenül megegyezik az Overwatch „endorsement” rendszerével, ahol a játékosok loot boxokat kaphatnak azért, mert a csapattársaik becsületesnek ítélték őket. Bármelyik Overwatch-játékos elmondhatja, hogy a endorsementek nem igazán oldják meg a toxicitás problémáját. De ahogy Keeoh mondta, egy kicsit segíthet a Valorant problémáján, főleg ha időben kezelve van.

Mit gondoltok, tényleg szükség van ilyen rendszerre vagy egyszerűen csak le kell némítani a másik játékost?

https://leet.hu/?s=chibi&post_type=product

×