Végre valahára menet közben is láthattuk a Siege Outbreak LTM-ből kinövő Extractiont, ami játékmenet mellett pontos megjelenési dátumot is kapott.

Adott a méltán népszerű R6: Siege, ami tulajdonképpen a csapatalapú taktikai lövöldék egyik, ha nem legjobbja, ahogyan adott a világ legjobb és legimádottabb kooperatív zombis FPS-e, a Left 4 Dead. Ha nagyon szigorú akarok lenni, akkor a Ubisoft szimplán csak fogta a kettőt és egybegyúrta. De nem szépítek: ez is történt, amit most jól meg is nézhetünk a friss és ropogós játékmenet bemutatójában (véégre!).

A showt előbb egy cinematic előzetessel kezdték, amivel kellően megalapoztak a hangulatnak. Itt láthatjuk a játék célját, illetve hogy milyen fajta-féle rémségek ellen kell küzdenünk, de a megjelenési dátumra is itt derült fény – nem is kell már olyan nagyon sokat várni rá.

Ha nem odáznak rajta, akkor az Extraction szeptember 16-án jelenik meg.

 

Jótól lopni nem olyan nagy bűn, a legjobbtól pedig kötelező – állhatott a fejlesztők szeme előtt a szent szabály. Az immáron Extraction-ként hamarosan megjelenő Karanténban (talán pont a koronavírus miatt nevezték át) elég sokféle lényt lőhetünk majd szitává, melyek természetesen egyedi képességekkel is rendelkeznek.

A Ubisoft Forward eseményt a THEVR-os srácok is nézték, itt láthatjátok a reakciójukat:

 

Lesz, ami a föld alól támad, lesz olyan, amelyik távolról is képes minket sebezni, ahogyan lesz olyan is, amelyik a közelünkbe érve robban, de ránk ugró marcangolóval, láthatatlanná váló vadászokkal, és keménybőrű tankokkal is össze fogunk futni. Persze minket sem kell félteni, hiszen maroknyi csapatunkkal állig felfegyverkezve, tömve mindenféle kütyüvel nem leszünk védtelenek.

Ezek a felszerelések a Siege játékosoknak nem lesznek ismeretlenek, viszont jócskán alakítottak rajtunk, hiszen most nem más játékosok, hanem egy rémisztő parazita kell helytállni. Ahogyan magát a játékmenetet sem kell majd túlzottan bemutatni:

 

Ahogyan az E3-mal foglalkozó Leet podcastben is említettük, az Extraction elég messze esett a fájától, ami igazából egy óóóriási mindegy. A játék mindenképpen egy hiánypótló darab, a kérdés csak az, hogy mennyire lesz képes hosszútávon életképes maradni. A Siege-el ellentétben ugyanis ez egy PvE cucc, azok pedig elég hamar elhalnak Ubisoftéknál – még ha hosszú távon támogatottak is maradnak…

Te mit szólsz a látottakhoz? Kipróbálod majd az Extraction-t?

https://leet.hu/?s=redemption&post_type=product

×