A HyperX Cloud család csúcsa.

Ha azt mondom HyperX, a legtöbben a Cloud-szériára gondolnak. Nem véletlenül, hiszen a 2010-es években az egyik legmeghatározóbb fejhallgató volt a piacon. Kedvező árcédulája ellenére elképesztő sokat adott, így akkoriban elsöpörte a konkruenciát az asztalról. Azóta eltelt jópár év és elértünk a vezeték nélküli Cloudokhoz, de mindezalatt a vezetékes széria is elért a csúcsra, ennek képviselője pedig tesztünk alanya, az Alpha S. Nézzük kibírja-e a próbát!

Doboz

A HyperX-nél ezúttal nem aprózták el a csomagot. A fejhallgatón kívül kapunk egy USB-s hangkártyát, amivel aktiválhatjuk a 7.1-es hangzást. Ezen felül partikusan két extra párnát is csomagoltak, amivel megduplázhatjuk a fejhallgatónk élettartamát, na meg persze utólag is bevásárolhatunk majd, ha elkopnának a párnák. A dobozban pihgen még néhány leírás, gratuláló levél, matrica és egy ultramenő puhatok, ami hasznos lehet azoknak, akik sokat hurcolják a kedvenc Alpha S-üket.

Külső

A hagyományos vonalas Alphához képest változott némileg a kialakítás. Ez a kétkamrás rendszernek köszönhető, aminek segítségével manuálisan szabályozhatjuk a mélyebb hangok teltségét. Az omniózus látványa ellenére a fejhallgató nem olyan nehéz, mintegy 321 grammot nyom, amit a memóriahabos párnák remekül eloszlatnak a fejünkön.

A dizájn újít néhány helyen, de aki látott már Cloudot életében, az nem fogja eltéveszteni.

Az anyaghasználat egyértelműen a prémium felé kacsint. Minden egyes alkatrész elképesztő jó tapintású anyagból készült. Teljesen mindegy hogy műanyag vagy épp fém részekhez érünk, nem érzüzzük egyáltalán a spórolás nyomát.

A külső átalakító egyben 7.1-es hangkártyaként is funkcionál, na meg itt érhetjük el a hangerőszabályzó gombokat. A hozzátartozó kábel elég merev és őszintén megmonda a virtuális 7.1 valahogy nem volt az igazi. Nyilván egy stereo fejhallgatóról beszélünk, amiben csupán két hangszóró kapott helyet, így szélsőséges módon kell a térhatás illuzióját megadni, ami szerintem inkább hátrány, mint előny, legalábbis a hétköznapok során. Egyes legendák szerint így jobban meg lehet hallani a lépéshangokat, de én semmi hasonlót nem vettem észre, sőt, inkább nehezebb volt belőni, hogy honnan is érkezhetnek. Aki szereti viszont, az nyugodtan bekapcsolhatja.

Ha pedig kényelemről van szó, akkor az Alpha S a maximumot nyújtja. Mind a párnák, mind pedig a fejtartópánt memóriahabos, ami a lehető legjobb választás volt. Akár több óra után sem érződik nehéznek a fejhallgató, ebben még mindig profi a HyperX.

Hang

Mivel jó pár évig Cloudot használtam, így különösen érdekelt a hangbéli különbség. Aki Cloud I-ről vagy Cloud II-ről érkezik, annak a legnagyobb újdonság a kétkamrás felépítés, aminek köszönhetően magunk állíthatjuk be, hogy a hangszórók mekkora helyen bontakozzanak ki. Ennek megfelelően az is megtalálja a számításait az Alpha S-ben, aki a flat hangzást kedveli, de aki a túlzó mélyeket szereti, az is ugyanúgy tudja élvezni a fejhallgatót.

Az alsó részen lévő műanyag pöckökkel tudjuk szabályozni a kamrák méretét. Zene alatt elképesztő a különbség, de játékokban is egyből feltűnik, ha változtatást eszközölünk.

A bassheadek is megnyugodhatnak, mélyből még több lett.

Azt kijelenthetjük, hogy a Cloud I/II után több mélyet és nagyobb dinamikatartományt kapunk. A változás viszont azért nem olyan egetrengető. Így aki sokat vár, az könnyen lehet, hogy csalódni fog. Aki viszont egy kicsit akar többet, annak jó választás lehet.

Az Alpha S mélyei elképesztő élénkek, a közép az kissé háttérbe szorul, viszont magasokból nincs hiány, de szerencsére nem az érces fajtára kell gondolni. Kellemesen, világos a hangzása. A kamrák állítgatással pedig valamelyest személyre is szabhatjuk a hangzást.

Mikrofon

A mikrofonokkal sokszor gyűlt meg a felhasználók baja. Nos, a minőségtől most sem dobtam hátast, de a a Cloud II Wireless után azért némilkeg pozitívabb az összkép. A streamer minőségtől elmarad, de amúgy jól érthető minden szavunk, valósággal úszunk a közepekben. A mély hangok háttérbe szorulnak, de az a kondenzátoros mikrofonok terepe amúgyis.

 

Az AT2020+-hoz képest van még hova fejlődni,

Hyperx Cloud I. – középkategóriás versenyző – :

Meglepően jó középkategóriás :

Az olcsóbb vezeték nélküli vetélytárs – Cooler Master MH670

Wild Shark – Alsó kategóriás versenyző:

Verdikt

A HyperX ezúttal sem lőtt félre az Alpha S-sel. Az árcédulája persze tükrözi, hogy nem akartak spórolni semmin. 42 ezer forintért egy korrekt, prémium minőségű fejhallgatót kapunk, de hogy megéri-e a többletet a Cloudokhoz képest? Na ez már egy nehezebb kérdés, nagyon közel vannak ugyanis mind minőségben, mind pedig hangzásban. Nyilván egy leheletnyivel jobb mindenben az Alpha S, egyedül az ár-érték arányban tud nyerni a Cloud I/II, de ott viszont jócskán. A hangzás rendben van, a mikrofon szintén elég causal gaminghez. Az igazi áttörés viszont elmaradt. Minden megvan benne, amiért imádjuk a Cloudokat, de mégsem tud igazán újat mutatni.

Galéria

Köszönjük a tesztterméket a HyperX-nek!

 

 

 

Összefoglalás

HyperX Cloud Alpha S teszt


Szerzői értékelés

9

A HyperX Cloud Alpha S egy remek gamer fejhallgató. Impozáns hangzásvilággal, gyönyörű dizájnnal és minőségi anyaghasználattal próbál mindenkit lenyűgözni. Már első ránézésre látszik, hogy egy minőségi darab, ami hosszú évekig kiállhatja az idő próbáját. Az árcédulánál kicsit erősen fogott a toll és a vezetékek is zavaróak lehetnek a wireless fejhallgatók után, viszont az biztos, hogy mindenkinek mosolyt fog csalni az arcára évek múltán is.

remek hangzás

prémium anyaghasználat

memóriahabos párna

hosszú idő után sem kényelmetlen

ajándékok a dobozban

jó minőségű mikrofon

cserélhető mikrofon

 

erős árcédula

nincs igazán áttörő újítás

a virtuális 7.1 inkább csak marketingszlogen

Olvasói értékelés

0

×