Publikusan elérhető adatokból és az előző évek számaiból kalkulálták ki a 2021-es Fortnite statisztikát.

Sok Battle Royale bebukott már az évek során, de a Fortnite még mindig tartja magát. Elhasalt a PUBG, lecsökkent az Apex Legends, de az egyidejűleg szervereken levő játékosok statisztikája alapján a Fortnite még mindig hasít.

Ezt a statisztikát a legegyszerűbb elérni a játékban, a cikk megírásának pillanatában 6.608.232 ember lövi egymást.

Ehhez egy egyszerű oldal, a Player Counter lehet segítségünkre, amit a nap bármely időpontjában lefrissíthetünk, hogy megtudjuk az aktuális számot. Kiindulásnak ez elég, de a minél pontosabb számhoz megvizsgálták az előző évek számait, és a nagy eventek látogatottságát is.

2019-ben volt, amikor egyszerre 12.5 millió ember volt egyszerre a szervereken, 2020-ban még ez a szám is megdőlt, 15.3 millió volt az egyidejű csúcs. 2020-ban továbbá az Epic Games elárulta, 350 millió regisztrált felhasználó létezik a játékban. Ez persze csalóka, hiszen egy játékos több accountot is létrehozhat.

A számokból tehát látszik, hogy a játék 2018-as felfutása után is megmaradt a növekedés, így joggal állíthatjuk, hogy a 2021-es nagyobb eventeken is megüti a számláló a 15 millió egyidejű játékost.

A napi egyidejű játékosszám pedig simán hozza a minimum 6 milliós számot, és a statisztikák alapján legdurvább esetben is 12 millióig kúszik fel.

Elképesztő számok még mindig, kívánjuk, hogy sokáig nőjön még a játék!

 

×