Megérkezett az első játékmenetet alaposabban bemutató videó a Pionerből, ami a STALKER, a Metro és a Tarkov legjobb elemeit vegyíti.

A Pioner ötlete egészen zseniális, és tulajdonképpen azon csodálkozok, hogy még nem csinálták meg előbb. A játék fejlesztői vették a Metro-t, a STALKER-t és az Escape from Tarkovot, majd jól összegyúrták őket egyetlen játékká. Ez lett, pontosabban lesz majd a Pioner, ami ha képes lesz beváltani azt, amit ígér, akkor bizony elég nagyot szólhat majd.

Korábban már értekeztünk a készülő játék fölött, most azonban érkezett egy játékmenetet röptében bemutató fejlesztői videó, amiben az egyik legfontosabb aspektust, a harcrendszert mutatják be. Nem mellesleg pedig most láthatjuk ténylegesen akció közben is az alig egy hónapja bejelentett Pionert.

Láthatjuk, de inkább hallhatjuk a fejlesztőktől, hogy egészen sokat alakítottak a lövöldözésen, de nem keveset csiszoltak a mozgáson és a karakter animációkon is, melyek most már sokkal könnyedebbek és élethűbbek lettek. Emellett az engem leginkább a Crysis-rendszerére emlékeztető fegyver testreszabhatóságra is vethetünk egy pillantást, ami elméletileg elég változatos és mély lehetőségeket ad majd a játékosoknak az egyéni preferenciák kialakítására.

Ha pedig fegyverek: lehetőségünk lesz arra is, hogy bizonyos ellenféltípusokhoz igazítsuk a hatékonyságot. Itt alapvetően két típust különböztethetünk meg: az embereket és a mutánsokat (de nem lepődnék meg, ha az embereket még tovább szednék NPC-kre és valódi játékosokra). Ez azért lesz fontos, mert minél hatékonyabb egy fegyver tegyük fel a szörnyek ellen, annál rosszabbul teljesít majd az emberi ellenfelekkel szemben – ezzel is ösztönözve minket arra, hogy folyamatosan fejlesszük őket.

Ezt viszont kizárólag a kalandozásaink során begyűjtött alkatrészek és úgynevezett ereklyék segítségével tehetjük meg, viszont érdemes lesz vigyázni, ugyanis az ellenséges játékosok simán kirabolhatnak minket, ha úgy hozza az élet. Mindemellett pedig még a grafikára sem lesz sok panaszunk, első ránézésre (és másodikra is) AAA-s játékokkal is simán felvehetné a versenyt, sőt!

 

A kifejezetten izgalmas ötleten alapuló Pioner valamikor 2021 végén, 2022 elején jelenhet meg, viszont mivel egy független játékról van szó, könnyen csúszhatnak vele. Én nagyon szorítok érte, mert valljuk be, hiánypótló egy darab az MMOFPS-ek palettáján.

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×