A Netflix a Geeked Week során lerántotta a leplet az élőszereplős Cowboy Bebop főszereplőiről, sőt, nagyjából a premiert is belőtték.

A Netflix leghőbb vágya, hogy a geekek és anime rajongók kedvencévé váljon, ezért egyre másra jegyzi be a munkanaplójába az éppen odavágó, de mindenképpen sikerre ítélt adaptációkat. Ennek egyik és talán legrizikósabb vállalása a Cowboy Bebop élőszereplős újraalkotása, melynek első évada már idén ősszel debütál a piacvezető streamingszolgáltató kínálatában.

A Cowboy Bebop méltán lehet a sci-fi animék legkultikusabb alapműve, hiszen nem csak egy kiváló világot és karaktereket teremtett bele, de animékre ritkán jellemző komoly témákat és problémákat is boncolgatott, sokszor már-már filozófiai magasságokba emelkedve. Nehéz hát az adaptáló filmesek dolga, demég az is kérdéses, hogy szükséges-e egyáltalán?!

Mindenesetre visszavonhatatlanul megpróbálják, a jelenlegi is zajló Geeked Week egyik blokkjában pedig már a fő karaktereket alakító színészeket is bemutatták.

John Cho alakítja a titokzatos és „mindenmindegy” Spike Spiegelt, Mustafa Shakir bújhat az apafigura Jet Black bőrébe, Daniella Pineda lesz az 50 évig hibárnált földi Faye Valentine lesz. Edward Wong Hau Pepelu Tivrusky IV és Ein kiléte viszont továbbra is kérdőjeles.

A legjobb hír mindezen túl, hogy az ikonikus animesorozat eredeti zeneszerzője, Yoko Kanno is visszatér, így az űrbéli kalandozások során felcsendülő muzsikára bizonyosan nem lesz panasz.

A Cowboy Bebop egy nagyon távoli jövőben játszódik, amikor az emberiség már kénytelen kellett, de a lakhatatlanná váló Földet elhagyva benépesítette a Naprendszert. Itt pedig egy olyan társadalom alakult ki, mint amilyen a civilizálódó Amerika is volt egykoron a vadnyugati korszakban, fejvadászokkal és törvényen kívüliekkel. A fejvadászokat is cowboyoknak nevezik, akik busás fejpénz reményében vadásznak ilyen-olyan alakokra. A Bebop űrhajó szedett-vedett legénysége is ilyen fejvadászokból áll, az ő izgalmas történetüket követhetjük nyomon.

Az élőszereplős Cowboy Bebop pontos premierjét sajnos nem ismerjük, de ha nem jön közbe semmi, akkor pár hónapon belül már darálhatjuk is – ha pedig addig pótolnád az eredetit, akkor mindenképpen tedd meg, mindenképp megéri, és csak 26 részes az egész!

Te mit szólsz a főszereplőket alakító színészekhez, elégedett vagy a választással?

https://leet.hu/termekek/ujdonsagok/

×